Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novca nema, ali će programa biti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 08. 2013.

Autor: S. M. Izvor: Dnevnik

Novca nema, ali će programa biti

- Ne znam koji je to izvor naveo da ćemo prekinuti emitovanje programa Radio-televizije Vojvodine. Ne, dotle ćemo izdržati, nije to nešto što je vezano za jedan dan. Svakog dana mi na programu podsećamo gledaoce u kakvim se problemima nalazimo. Poslovanje je sve teže i teže, a ne znam da li iko može da kaže da se to vidi na programu jer naša gledanost i slušanost rastu - izjavio je Slobodan Arežina, direktor i glavni i odgovorni urednik Televizije Novi Sad, povodom skorašnjih natpisa da će RTV prekinuti emitovanje programa 1. septembra.

Od kada je doneta odluka da se ukida pretplata do trenutka kada će funkcionisati sistem finansiranja kroz budžet, protiče mnogo vremena, a naplata je sve manja. U međuvremenu, situacija u RTV je teška, jer nema novca za plate, honorare, ali ni za osnovna radna sredstva.

- U dogovoru su brojne akcije kojima pokušavamo da rešimo ovaj problem jer smo sad ušli u fazu u kojoj je velika nestašica para koja se dogodila zbog činjenice da su ljudi bili na godišnjim odmorima i nisu izmirivali svoje obaveze, da nova firma koja je formirana za naplatu električne energije ima svojih problema i sada su u toku ozbiljni razgovori kako da se to prevaziđe.

Tako da funkcionišemo po principu da su zaposleni razumeli situaciju i rade maksimalno i u ovim uslovima - objašnjava Arežina, navodeći kao dva najveća problema kašnjenje plata mesec i po i nedostatak repromaterijala.

Sve to je razlog da se pregovori maksimalno ubrzaju.

- U toku su pregovori da se u tom budućem sistemu finansiranja obezbedi ravnopravni status RTS-a i RTV-a. U smislu da se ubrza procedura finansiranja iz budžeta, dok se ne nađe pravi model finansiranja, preko takse ili nešto drugo. Različite su procene kada će to biti, sve zavisi od toga kada će Skupština staviti na dnevni red taj set zakona, a mi pokušavamo da nađemo neko rešenje u međuvremenu - izjavio je Arežina.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

28.08.

2013.

anonymous>stalni gledalac [neregistrovani] u 20:30

demagogija

Postovani urednici, vas tekst da nema novca ali ce biti programa je demagogija ili mazohizam.kao kada biste napisali da u pekari ima hleba dzabaka, ili u restoranu pica i hrane za dz.nema para, nema ni programa to je posteno reci i napisati. ili ce novinari i ostali da rade dzabe, sto je najblaze receno neposteno. ako vojvodini, privredi i gradjanima ne treba televizija vojvodine, u cemu je problem. zasto biste se trudili da radite dzabe, kad to POTROSACIMA NE TREBA.sve drugo je ulagivanje ili lakirovka, koja je i dovela do ovakvog stanja. verujem da su gledaoci siti tv izvestaja u kojima je sve ok, cvetaju ruze i obecanja, jedino nema para...eto dokle je doslo takvo informisanje...drugacije nije ni zasluzilo...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi