Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Politiku“ posetio gazda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 08. 2013.

Autor: Ruža Ćirković Izvor: Danas

„Politiku“ posetio gazda

Šabački biznismen Miroslav Bogićević se glavom i bradom pojavio u listu Politika i predstavio kao gazda, saznaje Danas.

Gazda je, kaže izvor Danasa, prisustvovao sednici kolegijuma i imao izvesne profesionalne primedbe na način na koji njegov list piše o njegovim poslovima. Bogićević se sastao i sa predstavnicima sindikata i najavio velika finansijska poboljšanja u položaju zaposlenih i lista.

Bogićević, koji je preuzeo polovinu Politike novine i magazini od austrijske firme Ost holding, inače u vlasništvu nemačke izdavačke kuće VAC, prema preuzetom ugovoru pretenduje na postavljanje generalnog direktora PNM-a. Na tom mestu se održala Mira Glišić-Simić. Bogićević je, prema infmacijama Danasa, postavio predsednika Skupštine akcionara PNM.

Na mesto vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika novosadskog Dnevnika, ranije je postavljen Miroslav Mijušković, nekadašnji dopisnik lista Politika iz Šapca, a za koga se smatra da je Bogićevićev kadar.

U Moskvi registrovana firma East Media Group jula prošle godine je uvedena u registar Agencije za privredne registre kao vlasnik 50 odsto PNM-a.

Medijske navode da on stoji iza firme, novog suvlasnika Politike, Bogićević je tada demantovao.

Komisija za zaštitu konkurencije je posle nekoliko dana saopštila da joj, tim povodom, niko nije podneo zahtev za odobravanje koncentracije vlasništva i, zbog velikog interesovanja javnosti, podsetila je na zakonske obaveze sticalaca vlasništva, ali i suvlasnika da takvu prijavu podnesu.

Komisija je podsetila na rok od 15 dana i podsetila na mogućnost da sama, a po službenoj dužnosti pokrene postupak ispitivanja koncentracije. Javnost u međuvremenu nije obaveštena da se Komisiji novi suvlasnik obraćao niti da je ona po službenoj dužnosti postupala.


Komentari (1)

ostavi komentar
pon

26.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:36

Dobro dosao gazda!

Odavno Politika nema gazdu i dobro je sto se pojavio Bogicevic koji ce verujem uspostaviti drugacija pravila unutar samog preduzeca sto je osnovna pretpostavka da dobijemo kvalitetnije novine. Politiku zadnjih desetak godina cerupaju od strane drzave delegirani kadrovi. Bezobrazno velike plate (ne zarade) sebi odredjuju i kriju ih kako od zaposlenih tako i od javnosti. Zaposlenima bacaju mrvice. Nadzorni odbor Politike ad i skupstina osnivaca koji formalno rukovode su kupljeni visokim nadoknadama od po hiljadu evra. Oni svoje naplacuju a Politika svakim danom sve losija u svakom pogledu. Vucic je obecavao da ce se pozabaviti Politikom, ako je sadanja situacija rezultat njegovog zanimanja za Politiku onda je bolje da se vise ne upusta u popravljanje stanja. Zato jos jednom DOBRO dosao gazda, zaposleni imaju veliki interes da saradjuju sa gazdom a ne sa mesetarima koji danas cerupaju Politiku.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi