Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Verbalizam o modernoj Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 08. 2013.

Autor: Gordana Suša Izvor: Blic

Verbalizam o modernoj Srbiji

Vučić postaje mentalni fenomen. U nezamislivo dugoj predizbornoj kampanji, rekonstrukcija Vlade je deo toga, zgrće pristalice na sve strane, a one, paradoksalno ali razumljivo, ne dele s njim sve njegove ideje, pogotovo verbalizam o modernoj Srbiji.

Građanska opcija izbledela i onemoćala, spas vidi u Vučićevom preuzimanju njenih programa, unapređenju pregovora s Prištinom; malo levlji, malo desniji i oni oko centra, pozivaju se na njegovu nultu toleranciju prema korupciji i hapšenje Miškovića; levlji od levljih i desniji od desnijih - ekstremni dakle - podržavaju Srbina, brate, patriotu, koji ne dozvoljava AP Vojvodini da normalno diše, dok razgovor sa Đilasom o Beogradu na vodi, smatraju taktiziranjem pred rušenje „Žutog“...

Transparentno ili zakulisno, slagali se ili ne sa njim, uključujući i Srbe s Kosova, zajednički imenitelj svima je ovaj novi Vučić. Novi Aleksandar, postao je prezenter nečeg što je izvan njega samog, po sistemu: za svih pomalo za svakog ponešto, pod parolom, koju tek treba da dokaže, za Srbiju najviše!

Ako je jednom Milici Delević nudio sektor evrointegracija, ne bi me iznenadilo da Tasovcu ponudi Ministarstvo kulture, što bi bez sumnje naišlo na odobravanje javnosti, ali me ne bi zapanjilo da isto ponudi već udomljenom radikalskom prijatelju Radošu Ljušiću?!

Ili da smeni Mirovića umesto što ovaj smenjuje Pajtića... Zato se od Vučića najviše, ali i svašta očekuje! Da sve odlučuje, a da ne bude diktator!

Očekuje se ona milijarda investicija koju je obećao Toma i milijarda novostvorenih dugova koji vode u bankrot! Da počne pregovore o pridruživanju EU i da Evropi kaže “njet”!

Da otkrije krađu na izborma i da manipulator istih postane gradonačelnik. Da država izađe iz medija i da ih preuzme. Da se ukine pretplata i RTS i RTV finansiraju iz budžeta, i da tajne grupe pišu nove zakone i da se pozivaju na Vučića, a da on to ne zna! Malo morgen! Ima tu mnogo, mnogo verbalizma o modernoj Srbiji. A možda umnožavanje i reprodukovanje modernih, demokratskih simbola služi samo tome da bi bili opstruisani?!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi