Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Svojoj televiziji dodelio 18 miliona iz budžeta grada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 08. 2013.

Autor: I. P. Izvor: Alo!

Svojoj televiziji dodelio 18 miliona iz budžeta grada

Gradsko veće Zaječara održalo je u četvrtak dve sednice na kojima je, između ostalog, usvojen predlog o raspodeli sredstava namenjenih medijima. Tako je direktor „Best“ televizije, sadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, svojoj televiziji dodelio 18 miliona dinara iz budžeta.

 

Dok je RTV „F“, čiji je vlasnik član Veća Dušan Firović, pripalo 6,5 miliona dinara. Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović je u i trenutku donošenja odluke o raspodeli sredstava, na sajtu Agencije za privredne registre i dalje generalni direktor „Best“ televizije i smatra da nije bio u sukobu interesa, iako je za ovu odluku glasao.

Tačno je da je televizija „Best“ dobila 18 miliona dinara, ali tu ne postoji nikakav sukob interesa, jer je dokumentacija za konkurs podneta pre deset dana.

Sve do srede ujutru nisam znao da ću biti gradonačelnik, jer je bilo još kandidata, a ostavku sam na mesto direktora podneo u četvrtak ujutru – kaže Velimir Ognjenović, dodajući da je o raspodeli odlučivala komisija.

O raspodeli sredstava odlučivala je komisija koja je sastavljena od stručnjaka za ovu oblast, tako da lično nemam ništa sa tim – smatra Ognjenović.

Pored ove dve televizije, novac iz budžeta dobile su još i TV „Istok“, radio „Magnum“ i Studio „101“, svi po 250.000 dinara. Na konkursu su odbijeni mnogi, poput medijskih kuća „Za media“ i „As media“, koje već nekoliko godina imaju saradnju sa nacionalnim emiterima za koje izveštavaju u informativnom i dokumentarnom programu.

Dogodilo se ono što smo i očekivali. Sredstva su dodeljena i došlo je do sukoba interesa jer je gradonačelnik ujedno i direktor televizije, a član veća je i vlasnik televizije.

Protiv ovoga ćemo se boriti pravnim putem, a pokušaćemo da dignemo glas protiv brojnih zloupotreba u javnom informisanju u Istočnoj Srbiji.

U narednom periodu ukazaćemo na sve anomal i j e u ovoj oblasti – kaže Dušan Vojvodić , većinski vlasnik „Za media“.

Predsednik komisije za dodelu sredstava Aleksandar Gogin kaže da nije bilo privilegovanih, već da su sredstva dodeljena svima koji su imali dozvolu RRA. Komisiju je sastavljena od strane gradske vlasti još za vreme prinudne uprave.

Strogo sam vodio računa o pravilima i niko nije bio privilegovan. Osnovni zahtevi koji su morali biti ispunjeni su gledanost, pokrivenost i broj zaposlenih - kaže Gogin, dodajući da su pored njega članovi komisije bili Slađana Karan, Gabrijela Rituper Pegić i sekretar Saša Matijević.

Mirković: Nije sukob interesa

Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, koji je do nedavno bio predsednik Upravnog odbora „Best“ televizije, kaže da nije bilo sukoba interesa i da su sredstva prvi put podeljena po Zakonu.

Najvažnije je da je ispoštovan Zakon.

Gradonačelnik Ognjenović nije u sukobu interesa, jer nije bio član komisije. Prošle godine „Best“ televizija nije dobila ni dinar, a sada su sredstva podeljena po zakonu, a ne kao ranije po partijskoj liniji – kaže Mirković.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

24.08.

2013.

посматрач [neregistrovani] u 15:08

ПРИРОДНО

Власт у Књажевцу (УРС-ДС) "награђује своје" медије, укључујући и неке из Зајечара!? Дакле, ништа чудно - "тамте за кукурику"!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi