Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Podrška zaposlenima u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2013.

Izvor: Udruženi sindikati Srbije "Sloga"

Podrška zaposlenima u medijima

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" podržavaju i pridružuju se zahtevima Koalicije zaposlenih u medijima kojom se traži povlačenje iz procedure sva tri nacrta medijskih zakona i formiranje nove radne grupe za njihovu izradu.

U obavezi smo da se kao sindikat  i organizacija koja brani i zastupa radnička prava, na principima solidarnosti stavimo na stranu svih  kojima se krši to pravo. Nacrte medijskih zakona prepoznajemo kao i nacrte predloga mnogobrojnih radničkih zakona koji se ovih dana donose u tajnosti, bez znanja javnosti i učešća sindikata i strukovnih organizacija, i najčešće  uz prećutnost  i odobravanje nekih lojalnih i partijskih podobnih ljudi.

"Država mora da zadrži ulogu u očuvanju svojih javnih servisa i lokalnih medija, ukoliko želi istinsku borbu protiv korupcije i izgradnju demokratski uređenog društva. Dosadašnja ukupna privatizacija, pa i samih medija je pokazala katastrofalne rezultate, za neke medije se ni dan danas nezna u čijem su vlasništvu i ko njima upravlja. Posebno smo zabrinuti da će se daljom privatizacijom medija u lokalu, nastaviti sa otpuštanjem hiljade radnika u medijskom sektoru, posebno dobrih novinara, dok će se sa druge strane stvarati neki "poslušnici"  koji će se otvoreno stavljati  na stranu interesa i obmanivanja  javnosti naručenim tekstovima i informacijama od strane  onih koji budu njima upravljali.

Građani imaju pravo  na objektivno, nezavisno i nepristrasno informisanje, a svako nerazumevanje ovog problema od strane čitavog društva dovodi do opasnosti da postanemo država bez dostojanstva i identiteta i u vlasništvu oligarha i tajkuna koji će kontrolisati čitavu medijsku scenu u Srbiji.

Vreme je da se zajedno i složno usprotivimo ovome i  kažemo jedno veliko NE!

U Beogradu 23. 08. 2013. godine

Udruženi sindikati Srbije "Sloga"

Željko Veselinović, predsednik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi