Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Blic sprema još desetak tužbi protiv Informera!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2013.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Blic sprema još desetak tužbi protiv Informera!?

Advokati kompanije „Ringijer Aksel Špringer“, koja izdaje Blic, dobili su nalog da bukvalno zatrpaju Informer tužbama i unište nas na sudu!

- Tužba za nelojalnu konkurenciju kojom traže odštetu od 12 miliona dinara samo je jedna, a već je spremno još desetak tužbi za klevetu i uvredu. Ukupan odštetni zahtev prema vama biće veći od 25 miliona dinara! - prenosi izvor Informera iz Blica. Prema njegovim rečima, glavni urednik ovog lista Veselin Simonović i direktorka „Ringijer Aksel Špringera“ Jelena Drakulić svojim saradnicima uveliko najavljuju da će dobiti milione na sudu!?!

- Vesa je doslovce rekao: „Ne znaju oni na koga su se namerili, moraće da nam plate silne milione!“ - prenosi naš sagovornik.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević juče je još jednom apelovao na nadležne u državi da ne dozvole zloupotrebu suda, zavođenje „cenzure i strahovlade Blica u Srbiji“.

- Ne bežimo od odgovornosti, ako je ima, ali tražimo da nam se sudi strogo po zakonu. Za sve što smo objavili imamo dokumentaciju i kredibilna svedočenja.

Još jednom da podsetim, mi samo tražimo da se javnosti Srbije saopšti koliko para je i po kojim sve osnovama Blic naplatio od države od 2000. do 2012. godine? Šta je tu problem, čemu panika i pretnje uništenjem ako je sve zaista bilo po zakonu, kako oni tvrde?! - zapitao je Vučićević.

Inače, kako saznajemo, Blic je tužbu zbog navodne „nelojalne konkurencije“ podneo i protiv RTV Pink. Odštetni zahtev u njihovom slučaju je više od 50 miliona dinara!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi