Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nećemo da plaćamo sve brljotine RATELA!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2013.

Autor: Slađana Vukašinović Izvor: Naše novine

Nećemo da plaćamo sve brljotine RATELA!

Republička radiodifuzna agencija (RRA) ne želi da plaća silne milione zbog brljotina koje je napravio Ratel!

Zbog toga će, ukoliko i drugostepeni sud bude doneo odluku da RRA treba solidarno da snosi troškove nadoknade od 650 miliona dinara zbog izgubljenog spora sa SOS kanalom, ova agencija tužiti Ratel jer smatra da nema odgovornost za dodelu tehnički neispravnog kanala ovoj medijskoj kući, saznaju Naše novine.

Greške plaćaju građani

Ako se to desi, Ratel bi mogao da izgubi još jedan sudski proces, pa bi i ova greška čelnika te kuće bila natovarena na grbaču poreskih obveznika Srbije. Po svemu sudeći, 10 miliona evra biće cena koja će se natovariti na grbaču građana Srbije, koja je već znatno povijena zbog nenamenskog trošenja para iz budžeta, službenih putovanja, nekoliko puta uvećane cene zakupa...

Ova saznanja indirektno je potvrdio i izvršni direktor RRA Dragan Lukić, koji za Naše novine kaže da se oni apsolutno ne pronalaze u prvostepenoj presudi sa SOS-om, na koju su uložili žalbu.

- Naša odgovornost u ovom sporu ne postoji, pa samim tim ni šteta koju treba solidarno da platimo. RRA je dužna da po planu raspodele frekvencija, u čijem donošenju učestvuju Ratel i nadležni državni organ. Ukoliko i drugostepeni sud utvrdi našu odgovornost za tehnički dodeljenu neispravnu frekvenciju, mi ćemo preduzeti sva pravna sredstva uključujući i sud - kaže Lukić za Naše.

Ratel ništa nije prihvatao

On smatra da tuđe propuste RRA ne može da plaća.

- Za nas je to iznos koji mi apsolutno nemamo i koji bi nas doveo do uništenja jer je naš godišnji budžet dvostruko manji od odštetnog zahteva. Ukoliko smo mi solidarno tuženi, to ne znači da solidarno i snosimo odgovornost za tehnički problem koji je nastao sa SOS kanalom jer je naša odgovornost u svemu ovome - nula. Mi smo želeli da se ovaj spor reši medijacijom, što bi bilo znatno jeftinije, na šta je pristajao i SOS, ali predstavnici Ratela nisu prihvatili takvo rešenje - dodaje Lukić.

Njegove reči potvrđuje i nekadašnji član saveta RRA Velja Milošević.

- RRA je formirala radnu grupu, u kojoj je pored mene bio i Slobodan Đorić, a koja je pokušala da ukaže Ratelu da se spor mora rešiti mirnim putem jer su svi parametri na strani SOS kanala. Međutim, Milan Janković i Jovan Radunović, koji su predstavljali Ratel, nisu hteli ni da čuju. Da se to rešilo mirnim putem, šteta bi bila manja nekoliko puta, ali njih to kao da nije interesovalo jer oni imaju i fond za naknadu štete, a RRA to nema - kaže Milošević za Naše.

 Šest zakupnina kao ambasada

Koliko je naduvana cena zakupa zgrade u Višnjićevoj 8, koju Ratel mesečno plaća skoro 58.000 evra, potvrđuje i juče objavljen oglas za prodaju zgrade ambasade u Budimpešti po ceni od 290.000 evra. Za nepunih šest zakupnina Ratela može da kupi hrvatsku ambasadu!

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi