Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić: Bez RTS-a Srbija je umobolna država!!!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2013.

Izvor: Naše novine

Tijanić: Bez RTS-a Srbija je umobolna država!!!

Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a, izjavio je da je bez dobrog javnog servisa Srbija umobolna država.

 

- Sve što sam do sada video u predlozima novog zakona predstavlja čistu eutanaziju za RTS - rekao je Tijanić u intervjuu za „Nedeljnik“.

Problem je, dodao je on, nečiji plan za koji ne sumnja da, kako kaže, postoji u nečijim glavama, da srpsko javno mnjenje pošalje u zagrljaj vlasnika komercijalnih medija.

- Problem je što padajući u njihov zagrljaj zapadate u njihove šape. Ali ako samo osam godina najgledanija srpska televizije, valjda je to vidljiv dokaz žilavosti ostatka pismenosti i normalnosti. Ovde svi mudruju šta država ili društvo treba da urade za RTS. Pravo pitanje je šta Javni servis treba da uradi za Srbiju i da pomogne Srbiji. A to što treba da uradi ne može bez novca i kreativnih ljudi. A gde je novac? A gde su kreativci - pita Tijanić.

Govoreći o tabloidima u državi, Tijanić podseća da su nastali kada je opozicija ostavila građane na cedilu, a Sloba još bio na vlasti.

- Nisu svi tabloidi potekli iz istog žumanca. U to vreme ja sam u ozbiljnim novinama kakve su NIN pisao tabloidne tekstove protiv takozvanih naslednika. To mi je bila jedna odbrana od lakiranih bubašvaba. Ali tabloidni pregreh nije medijski. Srbija je u osnovi politički tabloidna tvorevina. Mala, ali važna savremena ilustracija - kaže Tijanić, dodajući da je na jednom prijemu predsednik Srbije, kako kaže „ciljano glasno“, rekao: „Slušaj, Tijaniću, lakše sam smenio Borisa Tadića nego tebe.“ Tijanić je rekao i da su u politici neumesna istorijska poređenja ličnosti i netačne analogije.

- S kojim Đinđićem upoređuju Vučića? Sa mrtvim ili sa živim Zoranom? Za života Đinđić je bio tačno deseti deo onoga što je postao posle streljanja. A tokom života, u samom Zoranu je bilo bar tri Đinđića. Ne skriva sebe ni Vučić kad za sebe kaže da njega samog ima „dva komada“: „rani“ i „zreli“ Vučić. Pa šta onda od svega rečenog uporediti - kaže Tijanić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi