Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje Koalicije zaposlenih u medijima, Kragujevačke inicijative i Sindikata novinara Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2013.

Izvor: SINOS

Saopštenje Koalicije zaposlenih u medijima, Kragujevačke inicijative i Sindikata novinara Srbije

Koalcija zaposlenih u medijima, Kragujevačka inicijativa i Sindikat novinara Srbije, povodom najnovije izjave člana Radne grupe za izradu medijskih zakona Saše Gajina, zahtevaju od predsednika Vlade, ministra kulture i informisanja i zaštitnika građana Srbije odgovre na sledeća pitanja:

1. Da li je Vlada Srbije donela bilo kakav akt o redefinisanju usvojene Medijske strategije? Ako nije, na osnovu čega je Ministarstvo kulture i informisanja donelo rešenje o formiranju Radne grupe za pisanje medijskih zakona sa zadatkom redefinisanja Medijske strategije?

2. Koji su to krugovi i neformalne grupe zainteresovane za medijsko zakonodavstvo uticale na sadržaj nacrta zakona objavljenih na sajtu Ministarstva kulture i informisanja?

3. Koliko je tajnih sastanaka održano na kojima su prepravljane odredbe zakona koji su prethodno bili usaglašeni na Radnoj grupi i ko je ispred Ministarstva kulture učestvovao na ovim sastancima?

4. Ko je organizator tajnih sastanaka i ko su članovi tajne radne grupe?

5. Ko su stvarni autori nacrta zakona o javnim servisima koji je objavljen na sajtu Ministarstva kulture i informisanja?

6. Ko je odobrio objavljivanje ovog nacrta zakona ako iza njega ne stoji Radna rupa i ministar kulture i informisanja?

7. Zašto Ministarstvo kulture i informisanja nastavlja sa  ignorisanjem Koalcije zaposlenih, Kragujevačke inicijative i Sindikata novinara Srbije, kada oni okupljaju najveći broj zaposlenih u medijima Srbije?

Koalcija zaposlenih u medijima

Kragujevačka inicijativa

Sindikat novinara Srbije

 

U Beogradu, 22. avgusta 2013. godine

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi