Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Javni servis ili šta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2013.

Autor: Dejan R. Popović Izvor: Vreme

Javni servis ili šta

"Prema Zakonu, Savet RRA je dužan da ponovo raspiše javni konkurs, izuzev ako Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija ne odluči da mrežu K5, ugašene TV Avala, ustupi za proces digitalizacije Republike Srbije, što znači da bi trebalo promeniti Plan raspodele radiofrekvencija", piše u podtekstu "RRA nije dodelila dozvolu za mrežu K5".

Potreban uslov – strateška odluka na najvišem nivou vlade odavno je doneta, ali  je niko ne pominje niti poštuje. U Odluci o izmenama Strategije za prelazak sa  analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici  Srbiji u tački 3. utvrđeno je:

"Ukoliko pre prelaska na digitalno emitovanje  dođe do oslobađanja frekvencija u odgovarajućim opsezima, Inicijalna mreža se  može proširiti."

Dovoljan uslov – Plan raspodele radio-frekvencija je takođe pripremljen; treba  ga samo potpisati. Odavno (9. aprila 2013) su završene javne konsultacije o  Nacrtu pravilnika o izmeni Pravilnika o utvrđivanju Plana raspodele  frekvencija/lokacija za terestričke analogne FM i TV radiodifuzne stanice za  teritoriju Republike Srbije, koji obuhvata i Aneks 4 – plan raspodele  frekvencija/lokacija za potrebe formiranja Inicijalne mreže za testiranje  emitovanja digitalnog televizijskog signala.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi