Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lazarević: Završićemo proces digitalizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2013.

Izvor: Pregled, Tanjug

Lazarević: Završićemo proces digitalizacije

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija odlučno je u tome da sve slobodne frekvencije iskoristi za završetak procesa digitalizacije u Srbiji, izjavio je juče Tanjugu državni sekretar u tom ministarstvu Stefan Lazarević.

 

On je naveo da je ministarstvo do sada više puta ukazivalo na to da je nedostatak radiofrekvencijskog spektra i slobodnih frekvencija jedna od osnovnih kočnica razvoja i završetka digitalizacije, a to je i Evropska unija navela u pismu koje je uputila tom ministarstvu.

Evropska unija u pismu navodi da u potpunosti podržava napore ministarstva u procesu digitalizacije i poziva da se slobodne frekvencije iskoriste za proširenje Inicijalne mreže u cilju probnog testiranja digitalnog signala. „EU je u svom pismu sada ponovila stav koji je iskazivala i ranije“, rekao je Lazarević, a to je da slobodne televizijske frekvencije treba iskoristiti za završetak procesa digitalizacije.

On je podsetio da je ministarstvo u ponedeljak u proceduru stavilo plan raspodele koji omogućava da se sve slobodne frekvencije iskoriste za završetak procesa digitalizacije.

„Nakon dobijanja svih pozitivnih mišljenja, i nakon što RRA donese konačcu odluku, biće otvoren put da naše ministarstvo donese taj đlan raspodele, koji bi omogućio da se te slobodne frekvencije iskoriste za digitalizaciju“, rekao je Lazarević.

To konkretno znači, kako je objasnio, brži i sigurniji završetak procesa digitalizacije i oslobađanje radiofrekevencijskog spektra. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi