Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odgovor Draganu Đilasu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2013.

Autor: Ljiljana Smajlović Izvor: Politika

Odgovor Draganu Đilasu

Predsednik Demokratske stranke bio je nezadovoljan prekjučerašnjim izdanjem našeg lista zbog članka „Da li bi DS-u krenulo ako se Đilas ugleda na Sorosa”.

Gradonačelnik Beograda je takođe bio nezadovoljan i zbog teksta u kom direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja tvrdi da je Apoteka „Beograd” poklonila 12 miliona evra. Dragan Đilas optužuje sagovornike „Politike”, Đorđa Vukovića iz Cesida i Momčila Babića iz RFZO, zbog „ogromnih neistina” i „netačnih i besmislenih tvrdnji”.

U potpunosti je, međutim, neistinita tvrdnja gospodina Đilasa da je „Politika”, u broju od srede, 7. avgusta, na naslovnoj strani iznela „samo reči Momčila Babića, ne navodeći nijednom reči da se možda radi o neistini”. Naprotiv, „Politika” je na naslovnoj strani, to jest u desnom uglu gornje polovine prve strane lista, u podnaslovu, krupnim slovima, objavila da „direktorka apoteke odbacuje optužbe”.

Gradonačelnik je na svoju neistinitu tvrdnju dogradio i mutnu aluziju kako bi „neko zlonameran” mogao da zaključi da je „Politika” htela da „nanese štetu Apoteci ’Beograd’ i gradu Beogradu”.

Nije zabranjeno spekulisati o tuđim niskim pobudama i zlim namerama, ali krupne optužbe, kakve olako iznosi gospodin Đilas, ne bi se smele zasnivati na sitnim podvalama.

Ljiljana Smajlović, glavni i odgovorni urednik „Politike”

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi