Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rijaliti men
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2013.

Autor: Jasmina Lukač Izvor: Danas

Rijaliti men

„Uložiću sto miliona evra“, rekao je Željko Mitrović 2006. na javnom razgovoru sa tadašnjim predsednikom RRA Nenadom Cekićem o dobijanju nacionalne TV frekvencije na osam godina.

Te iste, čije mu privremeno oduzimanje sada preti zbog kršenja medijskih kodeksa. Pre njega na istoj stolici sedeli su predstavnici američke Foks mreže Ruperta Mardoka.

Za razliku od Mitrovićeve svite u pozadini kao dospele iz nekog holivudskog filma o ruskoj mafiji, dvojica Amerikanaca nalikovala su sredovečnim službenicima osiguravajućeg društva. Cekiću su rekli da će uložiti 4 miliona evra, pa ako se televizija pokaže oglasno isplativom, još toliko.

Ovakav „sudar svetova“ prati Mitrovićevu pre svega političku biografiju, krunisanu titulom vlasnika najveće medijske mreže na Balkanu - Pink grupe i pratećih kompanija, čije se lično bogatstvo procenjuje na oko 150 miliona evra. A neplaćeni porez, prema navodima štampe, na 750 miliona dinara.

Jer, kao mladić rođen 1967. u Beogradu, koji je studirao Pravni fakultet i bio član benda Oktobar 1864, Mitrović je prema dostupnim izvorima nastupao i sa grupom Rokeri s Moravu, sve težeći da zaradi za školovanje na muzičkom koledžu Berkli.

Umesto toga uložio je u visokoprofitabilnu proizvodnju folk RTV programa i zahvaljujući bliskosti sa Mirjanom Marković, u čijem JUL-u je bio, i razvio i razgranao biznis. I to sklapajući prijateljstva, kako recimo sa Aleksandrom Vulinom i Miloradom Vučelićem, tako i sa liderima antimiloševićevske opozicije, čiji je navodni insajder bio, i kojoj je po dolasku na vlast platio porez na ekstraprofit od 2,4 miliona maraka.

Najviše se ipak proslavio po povremenim TV polemikama i neprijateljstvima sa različitim ličnostima - od pomenute Markovićeve, pa Aleksandara Tijanića, Svetlane Ražnatović, Saše Popovića, sopstvenog pašenoga Zlatka Krmpotića, te hrvatske države, koja mu je nakratko zaplenila jahtu, ali i Dragana Đilasa, Manojla Vukotića, lista Blic...

Spisak nije potpun, a Mitrović je sukobe vodio po dramaturgiji TV sapunica i rijalitija, koja uključuju otmice, transformacije, dušmane, trovanja, bolesti, bogatašice, čudesna ozdravljenja i pravdu koja navodno na kraju uvek trijumfuje.

U vezi s ovim poslednjim javnost u Srbiji posebno očekuje ishod postupka koji se vodi protiv Mitrovićevog sina Aleksandra iz prvog braka (sa pevačicom Hani), koji je 19. jula vozeći skupi automobil usmrtio Andreu Bojanić (17), i koji se policiji posle tragičnog događaja predao u prisustvu oca.





Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi