Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA zavela cenzuru, Blic je sveta krava!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2013.

Autor: N. I. Izvor: Informer

RRA zavela cenzuru, Blic je sveta krava!

Odlukom da se televiziji Pink, pod pretnjom oduzimanja frekvencije, zabrani objavljivanje priloga o dnevnim novinama Blic Republička radio-difuzna agencija uvela je cenzuru u Srbiju, upozorio je juče glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

- Ne branim Pink, ne štitim Željka Mitrovića. Ne napadam Blic, ne mrzim Veselina Simonovića. Samo govorim o demokratiji, o ustavnoj garanciji slobode mišljenja i govora. U slobodnim društvima, naime, svako ima pravo da kaže šta misli. Nikome, pa ni Željku Mitroviću, ne sme se zabranjivati tema. Sve dok ne pozivaju na nasilje i versku i nacionalnu mržnju niko, pa ni RRA, ne sme bilo kome oduzeti pravo na govor! - objašnjava Vučićević.

Prema njegovim rečima, u sukobu Pinka i Blica obe strane su se koristile spornim argumentima i prelazile granicu dobrog ukusa, ali...

- Za to postoji sud. Ako je neko nešto slagao, ako je neko nekog oklevetao, onaj ko je oštećen uvek može da tuži i satisfakciju dobije na sudu... Ovako, bojim se da smo presedanom kažnjavanja Pinka došli u jako opasan položaj posle koga nekome može da padne na pamet da RRA zabrani pominjanje ovog ili onog političara, ove ili one afere!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi