Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Da li RRA sme da kazni „Pink“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 08. 2013.

Autor: P. M. Izvor: Blic

Da li RRA sme da kazni „Pink“

Republička radiodifuzna agencija je jedino telo koje postupajući po zakonu može da stane na put samovolji Željka Mitrovića koji već danima na svojoj TV stanici „Pink” gnusnim lažima i najnižim uvredama napada „Blic” i njegovog glavnog urednika Veselina Simonovića, nezadovoljan našim profesionalnim izveštavanjem o nesreći u kojoj je njegov sin usmrtio devojku.

Međutim, pitanje je da li RRA sme i želi da stane na put zloupotrebi nacionalne frekvencije.

Do sada su bili prilično spori u odlučivanju - „Pink” je bio kažnjen samo zbog govora mržnje u rialitiju „Farma”, kao i zbog neprihvatljivog sadržaja u emisiji „Trenutak istine”. Posle ova dva prekršaja, za koje je „Pink” platio novčanu kaznu, sledeća mera bi mogla da bude zatamnjenje ekrana, ali je pitanje da li ovakva RRA ima snage za tako ozbiljne odluke.

Napadima Mitrovića na „Blic” i njegovog glavnog urednika usporotivila su se sva strukovna udruženja, a upravni odbor Asocijacije medija poslao je zahtev Savetu RRA još 26. jula da se izjasni o kampanji TV Pinka. Ni posle više od nedelju dana od RRA nije stigao nikakav odgovor, osim neformalnih najava da će se sastati sredinom sledeće nedelje.

Mi smo poslali zahtev RRA da se izjasni povodom optužbi TV Pinka i taj zahtev je potpisalo jednoglasno svih devet naših članova upravnog odbora. Nismo dobili odgovor - kaže Zoran Sekulić, predsednik upravnog odbora Asocijacije medija. Na našu molbu da prokomenatriše inertnost u radu RRA, član saveta ovog tela Goran Peković kaže:

Možda se takav utisak stiče, ali RRA često pokreće prekršajne postupke protiv mnogih emitera, pa i „Pinka“. Problem je što je postupak spor i završava na sudu koji je pretrpan predmetima, a mi nemamo evidenciju da li su kažnjeni emiteri platili kaznu - kaže za „Blic” član saveta RRA Goran Peković.

„Pink“ prevario RRA

Početkom februara ove godine RRA je pokrenula prekršajni postupak protiv TV Pinka zbog sadržaja emisije „Preljubnici” emitovane 8. februara, „koja može da naškodi fi zičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine”. TV Pinku je naloženo da emisiju „Preljubnici” ne može da emituje pre ponoći. Mitrović je promenio ime emisije u „Balkanske prevare” i nastavio nesmetano da je emituje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi