Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dačić i Vučić najprisutniji u štampi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 07. 2013.

Autor: B. C. Izvor: Danas

Dačić i Vučić najprisutniji u štampi

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić od početka ove godine bili su najprisutniji članovi vlade u štampanim medijima, dok su ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović i ministar rudarstva Milan Bačević bili „najmanje interesantni“ medijima, pokazuje statistika Medijskog arhiva Ebart.

O premijeru Dačiću u ovom periodu bilo je objavljeno više od 9.000 priča, dok je o Vučiću bilo za oko hiljadu manje objava u štampanim medijima. Nakon njih dvojice sledi lider URS i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, koji je bio je zastupljen u medijima 3.700 puta.

Po više od hiljadu objava u štampi imali su i ministri Milutin Mrkonjić, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić i Žarko Obradović.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

31.07.

2013.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 23:44

То нема нигдје у свијету

Предсједник Србије предсједник Владе у, министри, у нормалним земљама јављају се у масмедијима када постоје изузетно озбиљни проблеми. Предсједник Николић би требало да се јави неким интервјуом или саопштењем само када се деси значајан унутарполитички или спољнополитички догађај. То важи за предсједника Владе. Нигдје нема на свијету да Предсједник или предсједник Владе примају сваког лутајућег чиновника из Европе или Империје. Насликају се, рукују, одрже конференцију за новинае. Уствари, ту се ради о презентирању самог себе и партије, односно у Србији је перманетна предизборна кампања. Ако долази у посјету министар спољних послова неке земље, њему је домаћин министар, а по потреби прими их предсједник Владе на 10 минута да му кратко пренесу битно из разговора.У овој земљи нема протокола, церемонијала, пресеанса, чак лијепог понашања. То примитивно љубљење са свима који долазе и код којих одлазе,Ештоновом, Филеом и другима,прешло је сваку границу укуса, лијепог понашања. Државници се не цмачу, већ се културно поздраве. Да ли колеге новинари сматрате успјехом што се предсједник Владе појаваио 9000 пута.Они једноставно трче сТВ канала на ТВ канал, причају, ламентирају, пријете, поручују. Колеге новинари, ви зауставите то масмедијско лудило. У свим тим наступима, забораве шта су причали прије 10 дана или чак прије два дана. Колико пута сви они, од Предсједника до министара, испричају нешто што страним обавјештајним службама добро дође, несвјесно откриувају политичке, економске, дипломатске тајене. Причао ми је шеф обавештајног пункта једне велике земље да је у Србији све што је на уму на друму. Све нам се сервира на тацни и то са највишег нивоа.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi