Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dežer: Ozbiljno kašnjenje u primeni medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2013.

Izvor: ASMEDI

Dežer: Ozbiljno kašnjenje u primeni medijske strategije

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Vensan Dežer upozorio je na ozbiljno kašnjenje u primeni Medijske strategije, koja je usvojena još 2011. godine, i sprovođenju medijske reforme, budući da se još čeka na ključne zakone u ovoj oblasti.

„Jasno je da će mediji, kao Tanjug, morati da krenu putem reformi, na jedan, ili drugi način. Na Srbiji je da vidi šta treba uraditi, jer svi moraju imati iste uslove i pravila igre, napomenuo je Dežer. Srb ija je nekoliko godina imala TV pretplatu, ali postoji problem pošto naplata opada. Ne znam da li je dobro potpuno ukinuti, jer morate naći alternativu. Građani će svakako plaćati, na jedan, ili drugi način“, rekao je Dežer. On je, istovremeno, upozorio i da se mora voditi računa da, pored RTS, postoji i Radiotelevizija Vojvodine, koja ima posebnu ulogu kada je reč o pitanju manjina i programa na manjinskim jezicima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi