Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari krivi za Bekutin milion?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 07. 2013.

Izvor: Radio 021, B92

Novinari krivi za Bekutin milion?

Za koncert Ane Bekute u Gornjem Milanovcu, kada je iz budžeta plaćeno 1.051.000 dinara, opštinsko rukovodstvo našlo je krivce u novinarima, piše 021.

U "Dokumentovanoj informaciji koja se građanima stavlja na uvid" iz Kabineta predsednika opštine objašnjava se da je to učinjeno zbog novinara "koji svojim pisanjem i dalje imaju nameru da ospore dobru organizaciju tog koncerta".

Na sednici Opštinskog veća o čemu je podneta ova informacija naglašeno je da "pojedini mediji i politički oponenti i dalje to komentarišu".

To je učinjeno posle brojnih odborničkih pitanja koliko je to koštalo poreske obveznike kao i prošlonedeljne najave Opštinskog odbora DS da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Milisava Mirkovića za nenamensko trošenje budžetskih sredstava.

Novinari koji su o tome pisali danas su saopštili da nikada niko nije pomenuo organizaciju koncerta već su prenosili pitanja i kritiku o isplati milion dinara za "Anino pevanje u prisustvu Mrkonjića" a predsednik opštine je tvrdio da je to bio "humanitarni koncert".

Kako je za agenciju Beta juče izjavio potpredsednik Opštinskog odbora DS dr Dobrosav Lazarević ovo je "skandalozno iskrivljavanje činjenica jer je narod nezadovoljan što je milion dinara plaćeno estradnoj zvezdi za pevanje u ovoj krizi a organizacija koncerta je nebitna".

"Zadatak lokalne samouprave nije da organizuje koncerte i da to plaća parama naroda, već da vodi računa o uslovima života građana i komunalnim pitanjima a za koncerte postoje druge institucije" - rekao je dr Lazarević.

On je najavio da će pravni tim Demokratske stranke ove nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika opštine.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi