Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krkobabić daje naše pare za nagradu NIN
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 06. 2013.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Krkobabić daje naše pare za nagradu NIN

Generalni direktor JP „Pošta Srbije“ Milan Krkobabić potpisao je juče ugovor s nedeljnikom NIN o generalnom pokroviteljstvu 60. jubilarne dodele NIN-ove nagrade za književnost! Ugovor vredan 2,5 miliona dinara Krkobabić je potpisao s Jelenom Milošević, direktorom za magazine privatne kompanije „Ringijer Aksel Špringer“, u čijem izdanju se nalazi i NIN.

- Mi smo društveno odgovorna korporacija koja pokušava da pomogne ključne aktivnosti u različitim oblastima, a kultura je jedna od najbitnijih. Para je malo, a treba ih rasporediti pametno. Ljudi iz NIN su okrenuti pravim vrednostima, a mi smo pravi sponzori u fer biranju novog dobitnika nagrade - istakao je Krkobabić, dok je Jelena Milošević naglasila da je ova nagrada „pokazatelj razvoja srpskog društva“. Direktor „Transparentnosti Srbije“ Nemanja Nenadić, međutim, ukazuje da je Krkobabićeva odluka „sporna“.

- Novac javnog preduzeća, pritom monopoliste, ne bi trebalo da se troši na sponzorstva koja nisu u oblasti rada te firme. Ako „Pošte“ imaju višak novca, to bi trebalo da vrate u budžet, pa neka Vlada finansira kulturu, sport ili nešto treće. Javna preduzeća trebalo bi da rade samo svoj posao - poručuje Nenadić. Profesor FPN Čedomir Čupić smatra da nema problema ukoliko novac za nagradu zaista ide dobitniku.

- Država bi tako pomogla kulturu. Ne bi bilo dobro da je ovo neka manipulacija, odnosno da te pare završe tamo gde nikako ne bi smele - zaključuje Čupić.

Čekajte bre

Ljiljana Smajlović, UNS

Važno je da se sponzoriše NIN-ova nagrada, bez obzira na to što taj list više nije u društvenom vlasništvu. Kao nekadašnjem novinaru NIN, drago mi je da neko ima sluha za sponzorstvo tako značajne nagrade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi