Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mere državne štednje i sudbina medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 06. 2013.

Autor: Dejan Popović Izvor: Danas

Mere državne štednje i sudbina medija

U emisiji „U središtu pažnje“ Radio Beograda 1 u sredu 19. 06. 2013. godine, povodom krize državnog medija ERT u Grčkoj, otvorena su pitanja aktuelna i u drugim zemljama - kako urediti medijski prostor u uslovima štednje i besparice?

Kakav je status i kakva će biti sudbina javnih servisa? Da li će mere štednje i u drugim zemljama pogoditi deo medijskog prostora koji pripada javnom informisanju?

Prof. Miroljub Radojković nije imao vremena da potpuno odgovori na sva postavljena pitanja. Da je imao vremena, uveren sam da bi profesor objasnio zašto je dosadašnja liberalna ili ekonomija ponude bila zasnovana naročito na oglasnim porukama koje su proizvodile i prenosile uz naknadu medijske organizacije, javne i komercijalne, stare i nove.

Štaviše, da je imao više vremena, verujem da bi profesor objasnio i zašto će u novoj ekonomskoj politici, zasnovanoj na ekonomskoj ili državnoj intervenciji, medijske organizacije imati sve manje komercijalnog posla i prihoda od reklama. Jer, prema ekonomskoj teoriji Džona Majnarda Kejnza i njegovih sledbenika, puna zaposlenost i stabilna privreda mogu se osigurati samo postojanom državnom intervencionom i poreskom politikom, kontrolom cena, i tako dalje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi