Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Polako se gasi smederevski javni servis
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 06. 2013.

Autor: Miroslav Đorđević Izvor: Blic

Polako se gasi smederevski javni servis

Televizija Smederevo nije emitovala program pet dana - od nedelje do četvrtka. Informaciju da je u pitanju kvar na predajniku mnogi Smederevci su primili s priličnom rezervom znajući da je ovo javno preduzeće, valjda, jedino u kome zaposleni plate retko viđaju poslednja im je isplaćena februarska. Predajnik je popravljen, problem nekako prevaziđen, ali su ostali svi drugi.

Zbog nenajavljenog isključenja struje izgoreo je modulator na predajniku. Na sav manjak para, i to nas je koštalo. Sad imamo novu muku; klima uređaji na predajniku i u režiji nam ne rade. Po ovim vrućinama to samo po sebi može da bude uzrok novim kvarovima - kaže Tatjana Đurić, vršilac dužnosti direktora TV Smederevo.

Tih tridesetak hiljada, koliko je koštala popravka predajnika, za Televiziju je, priznaje direktorka, prilična para. Osim što ne primaju plate, bezmalo 50 ovde zaposlenih vrlo verovatno će uskoro snaći još jedna muka; neoverene zdravstvene knjižice. Jer, kad nema plata, nema ni uplate poreza i doprinosa tako da će za nekoliko dana doći

u situaciju da neće moći da ih produže. Da sve što su zaradili u protekla dva meseca uplate za doprinose ne bi zaleglo, a gde su ostali troškovi ovako dimenzionirane televizija sa ambicioznim celodnevnim
programom.

Umesto toga, nakon dve godine, popravljen je službeni auto, da ekipe ne idu peške na događaje, što se dešavalo, radi ponovo i jedan fiksni telefon za kontakt sa gledaocima i fono-izveštaje.

TV Smederevo ove godine slavi 20 godina postojanja. Javno je preduzeće, osnovano od strane od lokalne samouprave i to bi u nekim drugim vremenima bilo garancija finansiranja iz gradske kase. Tako je barem bilo, s obzirom da su druge dve smederevske televizije privatne i njihov deo kolača namenjenog informisanju uvek je bio manji. No, u situaciji kada se budžet ne puni ni izbliza predviđenom, ovaj trošak je gradu očigledno manje bitan od nekih drugih. Nekada vredan politički plen, gradski javni servis, u mnogome je izgubio na značaju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi