Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Željko, prvo plati porez, pa dolazim na TV duel!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 06. 2013.

Izvor: Naše novine

Željko, prvo plati porez, pa dolazim na TV duel!

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odbacio je optužbe vlasnika „Pink medija grupe“ Željka Mitrovića da je koristio javnu funkciju radi sticanja profita firme čiji je vlasnik i poručio da se ne stidi onoga što je u poslu zaradio, niti onoga što je kao gradonačelnik izgradio.

- Kada su na Pinku bile popularne latino sapunice, Mitrović je imao svoju ličnu. On je igrao naivnog i poštenog vlasnika televizije, kojeg su trovali zla tašta, zet i svastika u pokušaju da mu otmu imperiju. Nacija se četiri meseca zabavljala, postojao je i dramski zaplet u vidu policijske istrage i emotivna podrška u liku neke bogate babe koja ga je iskreno zavolela i potresena njegovom zlom sudbinom poklonila mu preskupi „bentli“ dok je on ležao našminkan u krevetu i okružen sa 10 ekrana borio se protiv nepravde - kaže Đilas u intervjuu za Fonet i dodaje:

- Danas gledamo „Trenutak istine“ i „Farmu“, pa se Mitrović uživeo u ulogu farmera. Opet pobeđuje, valja se po blatu na svojoj televiziji u sopstvenom terminu, bolje i od Ere i od Bojanića i od Ekrema zajedno. Da biste učestvovali u „Farmi“, potrebno je da verujete kao i Mitrović da je čitava Srbija jedna obična farma. Ja verujem u neku drugu, pristojnu Srbiju, pa ne mogu da se valjam po blatu sa Željkom Mitrovićem u njegovoj maloj farmi.

Zakon isti za sve

Na pitanje da li je koristio javnu funkciju zarad sticanja profita firme čiji je vlasnik, kako to navodi Mitrović, Đilas odgovara:

- Dok sam vodio firmu, tvrdili su da se poslom bavim zbog politike. Danas me, da mi ne bi priznali rezultat koji sam postigao kao gradonačelnik, optužuju da se politikom bavim zbog biznisa. Činjenica je da sam bio u poslu uspešan pre ulaska u politiku i da će iza mene, kada odem iz politike, ostati mnogo više nego iza onih koji su ceo svoj život nezamenljivi ili u poslu ili u politici - istakao je gradonačelnik Beograda.

- Ja sam gradonačelnik najvećeg grada u Srbiji, gospodin Mitrović je najveći poreski dužnik u Srbiji. Ne možemo se za potrebe nečije lične promocije praviti da nismo to sto jesmo. Evo, ja svečano obećavam, ukoliko Željko Mitrović izmiri u narednih sedam dana sva svoja poreska dugovanja i isplati plate i doprinose radnicima koji to pošteno zaradili, ja ću se pojaviti na televiziji Pink i kao državni službenik države Srbije, odgovaraću na sva pitanja - rekao je Đilas. On je naglasio da će u toj emisiji biti privrednik za primer u državi Srbiji.

- Ako se to ne desi, zakon nadam se još uvek važi isto za sve u Srbiji i nas dvojica ne treba da javno polemišemo.

Ukaljali ugled

O Mitrovićevim optužbama da je odgovoran za smenu i hapšenja lekara u beogradskim kliničkim centrima, Đilas je odgovorio:

- Zbog pokušaja da se beogradsko zdravstvo kroz javnu nabavku basnoslovno skupih čiviluka, lampi, ofingera i stolica ošteti za više od 600.000 evra, tražio sam od tih ljudi da podnesu ostavke i to jeste istina. Oni su ukaljali ugled i beogradskog zdravstva i svih zaposlenih u njemu koji odgovorno, stručno i pošteno rade svoj posao.

Mitrovićevi napadi na račun Đilasa

Prethodnih dana vlasnik televizije Pink Željko Mitrović izneo je teške optužbe na račun Dragana Đilasa. Mitrović je lidera DS-a optužio da je zloupotrebio političku moć zarad sticanja ličnog profita, zatim da je pljačkao marketinške i budžete javnih preduzeća, da je nezakonito hapsio direktore gradskih zdravstvenih ustanova, ali i da je „Telekom“ naterao da sa 20 miliona evra subvencioniše „bus-plus“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi