Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đilas i Mitrović: Totalni rat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 06. 2013.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Đilas i Mitrović: Totalni rat

Gradonačelnik Beograda i lider DS Dragan Đilas optužio je juče vlasnika Pinka Željka Mitrovića da je „najveći poreski dužnik u Srbiji“ i poručio mu da će prihvatiti poziv na TV duel samo ako on u roku od sedam dana plati sve poreze. Mitrović je pak u svom odgovoru odbacio optužbe i ponovo žestoko optužio Đilasa za najteža krivična dela.

Čiviluci, ofingeri...

Lider DS je u prvom širem odgovoru na optužbe koje vlasnik TV Pinka već dve nedelje svakodnevno iznosi najpre naglasio da nikada nije zloupotrebio javnu funkciju.

- Željko Mitrović, koji me sada napada, jeste najveći poreski dužnik u Srbiji, ali evo svečano obećavam da ću se, ako on u narednih sedam dana plati dugove državi i isplati zaposlenima plate i doprinose, pojaviti na TV Pink i kao državni službenik odgovarati na sva njegova pitanja - istakao je Đilas u intervjuu agenciji Fonet i objasnio da očekuje da se na primeni zakon.

- Zakon, valjda, i dalje važi isto za sve u Srbiji... Ako Mitrović ne plati poreze, nas dvojica ne treba da polemišemo. Ne mislim da je čitava Srbija jedna obična farma, verujem u neku drugu, pristojnu Srbiju i stvarno ne mogu da se s Mitrovićem valjam po blatu - kazao je Đilas. Gradonačelnik je, takođe, kategorično odbacio optužbe vlasnika „Pinka“ da je naložio da se nezakonito pohapse direktori beogradskih bolnica.

- Istina je da sam od direktora kliničkih centara tražio da podnesu ostavke kad su pokušali da za 600.000 evra kupe čiviluke, ofingere, lampe i stolice. U zemlji u kojoj nema dovoljno inkubatora, u čijim bolnicama ljudi umiru od bakterija i infekcija koje su u normalnom svetu odavno nestale, lekari koji pokušaju da uzmu toliki novac ne mogu se nazvati odgovornim ljudima - naveo je Đilas.

Na drugoj strani, Željko Mitrović u svom odgovoru na Đilasov intervju navodi da je većinu poreskih dugovanja platio i da trenutno zaposlenima duguje samo jednu platu:

„Nisam primetio, dragi Điki, da si kada je Pink dugovao šest plata imao problem da ti i ja zajedno smišljamo kampanju kako je Dragan Đilas lep, pametan i pošten. Sa ovim prvim nismo imali problema, jer smo se obojica složili da lepota nije presudna, ali smo imali problem kako građane Srbije ubediti da je gradonačelnik pametan i pošten...

Kao što znaš, ja sam izabrao da budem dužan, jer nisam hteo da kradem, a ti si izabrao da kradeš i da budeš dužan. Naime, samo u utorak, na sednici Skupštine grada, zadužićeš Beograd za dodatnih 300 miliona evra koje nećeš vraćati ti, nego moja i tvoja deca“, navodi Mitrović.

Politička hapšenja

Vlasnik „Pinka“ optužuje Đilasa „da potkrada medije, klijente i građane Srbije“. „Apsolutno se slažem s tobom da Srbija nije farma, ali se isto tako slažem da si Beograd pretvorio u najveće posrnulo gazdinstvo, sa gazda Đikijem na čelu. Lako je, dragi Điki, iz tvoje fotelje, sa lakovanim cipelama i ‘Armanijevom’ kravatom otimati klijentima i medijima i naređivati hapšenje nevinih rukovodilaca zdravstvenih ustanova. Nisi ih, dragi Điki, hapsio zbog ofingera i astala, već zbog antibakterijskog nameštaja i drugih potrepština, koje ne proizvodi ‘Simpo’. Hapsio si ih iz političkih razloga i radi opstanka na vlasti“, tvrdi Mitrović

Nećeš me ubiti na spavanju

„Dragi Điki, da te još jednom podsetim: ja ti nisam ni Boris ni Šule, a ti si onaj koji je sve svoje prijatelje pobio na spavanju. I Sakana i Ivana Stankovića i Borisa Tadića i Dragana Šutanovca i mnoge druge koji se usudiše da veruju u prijateljstvo“, piše Mitrović u svom odgovoru.


Hoće da uvedu jednopartijski sistem

- Napadi na mene pojačani su od kada sam izjavio da je u Srbiji na sceni uspostavljanje jednopartijskog sistema. Sada pokušavaju da mi unište ugled koji sam stekao izgradnjom mostova, škola, bulevara obdaništa. Ne možete zameniti Đilasa u Beogradu nekim detetom bez dana radnog staža, a da ga pre toga u medijima niste predstavili kao najvećeg lopova - upozorio je Đilas.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi