Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jagodina: Ubice Pantića još izmiču pravdi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2013.

Izvor: Večernje novosti

Jagodina: Ubice Pantića još izmiču pravdi

Porodica, kolege i prijatelji obeležili 12. godišnjicu od nerešenog slučaja ubistva dopisnika „Novosti“ Milana Pantića

 

POMENOM na jagodinskom groblju, polaganjem cveća na spomenploču i bistu i uručenjem nagrade za novinarsku hrabrost juče je obeleženo 12 godina od ubistva novinara „Večernjih novosti“ Milana Pantića. Kolege iz Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara više nego prethodnih godina optimisti su da će konačno biti otkrivene ubice, nalogodavci i svi koji su duže od decenije zametali tragove.

O Pantićevoj hrabrosti govorio je i Ratko Dmitrović, v.d. generalnog direktora i glavnog urednika „Novosti“, naglašavajući da je razočaravajuće što se porodica, prijatelji i kolege 12. godinu okupljaju sa istim pitanjem, a da odgovore o ubicama od dosadašnjih vlada još nisu dobili.

 Kolega Pantić radio je svoj posao, ne misleći da zbog njega može da plati najvišu cenu - naglasio je Dmitrović. - Nisam preveliki optimista kada je reč o otkrivanju ubica i nalogodavaca Pantićevog ubistva. Iza njegovog, kao i ubistva drugih novinara obično stoje nečiji veliki interesi i veliki novac.

Dmitrović je napomenuo i da je razočaran jer na obeležavanju godišnjice Pantićeve smrti nije bilo nikoga iz lokalnih vlasti Jagodine.

A kako bi se konačno otkrilo ko je 11. juna 2001. godine, u Ulici Branka Radičevića u Jagodini, u ulazu gde je živeo, mučki ubio Pantića, ali i kako su stradali drugi novinari, početkom godine oformljena je Komisija za otkrivanje ubistava novinara, na čijem čelu je Veran Matić. On je, polažući cveće na bistu na Trgu Milana Pantića, najavio da će narednih dana uputiti javni poziv očevicima i ljudima koji znaju bilo kakve pojedinosti o stradanju dopisnika „Novosti“ iz Jagodine.

 Komisija svakodnevno radi na razotkrivanju ubica i nalogodavaca, a prvi put imamo objedinjenu dokumentaciju Tužilaštva, BIA, Uprave za kriminalističku policiju i Tužilaštva za organizovani kriminal - naglasio je Matić.

On je dodao i da postoje dojave i nova saznanja, da su prvi put uzeti listinzi telefonskih razgovora, primenjuju se DNK analize...

Sve ovo, kako je ocenio Nino Brajović iz UNS, doprinelo je da se napravi dodatni korak ka otkrivanju ubica i nalogodavaca.

 Ukoliko je i posle 12 godina nemoguće da se pronađu direktni zločinci - dodao je predsednik NUNS Vukašin Obradović - moraju biti pronađeni bar oni koji su ih svih ovih godina skrivali.

 

Antrfile : NAGRADA IVANU RADULOVIĆU

OVOGODIŠNjI dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ je Ivan Radulović, dopisnik „Novosti“ sa Kosova i Metohije. Petočlani žiri nagradio je Radulovićevu hrabrost, upornost i visoku profesionalnost u izveštavanju sa KiM.

 Na Kosovu i Metohiji je teško živeti i još teže raditi. Hvala žiriju koji je prepoznao moj trud - rekao je Radulović, kome je u Biblioteci grada Jagodine nagradu uručio Nemanja Pantić, novinar „Novosti“ i sin ubijenog Milana Pantića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi