Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari grčke državne televizije prkose gašenju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2013.

Izvor: Tanjug

Novinari grčke državne televizije prkose gašenju

ATINA - Novinari privremeno ugašene grčke državne televizije i radija su odbili da napuste centralu te medijske korporacije - ERT, a nakon što im je rano jutros ugašen televizijski i radio signal nastavili su sa emitovanjem preko Interneta.


Grčka vlada je juče saopštila da će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje, što takođe znači da će bez posla ostati 2.500 radnika, navodeći kao razlog potrebu da se u vreme velike finansijske krize koja u toj zemlji ne popušta već šestu godinu zaredom smanji "neverovatno rasipanje sredstava", prenela je agencija AP.

Hiljade demonstranata je, međutim, čitavu noć provelo ispred centrale ERT-a severno od Atine, pružajući podršku novinarima koji su televizijski i radio program nastavili da emituju preko Interneta.

Sindikat novinara je pozvao na 24-časovni štrajk tokom kojeg bi bilo obustavljeno i emitovanje vesti privatnih televizijskih stanica, dok koalicioni partneri u vladi, koji pripadaju levom centru, zahtevaju da odluka o gašenju televizije bude ukinuta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi