Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari plaćaju Dodiku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 05. 2013.

Izvor: Fonet

Novinari plaćaju Dodiku

Osnovni sud u Banjaluci doneo je presudu kojom se Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) i novinari Duška Jurišić, Bakir Hadžiomerović, Slobodan Vasković i Arijana Saračević obavezuju da predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku solidarno isplate naknadu nematerijalne štete u iznosu od 10.000 KM.

Sud je presudio da novinari Dodiku moraju da isplate novac za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda - klevete objavljivanjem, vođenjem i davanjem izjava u emisijama "60 minuta", emitovanim 21. i 28. aprila i 5. maja 2008. godine, prenosi Klix.ba.

Tuženi se obavezuju da tužiocu solidarno nadoknade troškove praničnog postupka u iznosu od 2.138 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Advokat Miroslav Mikeš, Dodikov pravni zastupnik, rekao je ranije Srni da je svaka emisija "60 minuta" bila zasebna tužba i da su sve podnete 2008. godine.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi