Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zakazana redovna skupština akcionara „Pančevca“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 05. 2013.

Autor: R. T. Izvor: Pančevac

Zakazana redovna skupština akcionara „Pančevca“

O tome kako je privremeni zastupnik kapitala u AD „Pančevac“ Aleksandar Vučković, motivisan političkim pritiscima, početkom aprila pokušao da smeni rukovodstvo našeg lista, sve se već do detalja zna. Najnovija vest glasi da je Vučković 10. maja Odboru direktora „Pančevca” uputio i treći zahtev za sazivanje skupštine akcionara, ovog puta redovne, i predložio je drugačiji dnevni red, kojim, za razliku od prethodna dva, smena izvršnog i neizvršnih direktora nije predviđena.

 

Skupština je zakazana za petak, 14. jun, a na njoj će akcionari odlučivati o usvajanju izveštaja o poslovanju, finansijskih izveštaja i revizorskog izveštaja za 2012. godinu, o raspodeli prošlogodišnje dobiti i o izboru ovlašćenog revizora za reviziju finansijskih izveštaja za 2013. godinu.

Zakonski rok za eventualno proširenje dnevnog reda, na koje je Vučković imao pravo, istekao je. Čini se da su oni koji su naložili neopravdanu i neargumentovanu smenu izvršne direktorke Dragane Kožan i neizvršnih direktora Milijane Komarević i Zorana Stanižana, nakon žestokog protivljenja pančevačke javnosti, predstavnika pojedinih državnih institucija, Misije OEBS-a, udruženja novinara, zaposlenih u „Pančevcu” i mnogih drugih, uvideli da je ovakav način preotimanja „Pančevca” bio krajnje loša zamisao.

„Pančevac” je zasad odbranio svoj integritet. Da li je borba okončana ili je ovo samo period zatišja pred neki novi udar na slobodu informisanja u našem gradu, pokazaće meseci pred nama. Vojska „Pančevca”, Pančevaca i Pančevki je u pripravnosti, zlu ne trebalo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi