Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čačak ustao protiv rijalitija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 05. 2013.

Autor: I. M. Izvor: Informer

Čačak ustao protiv rijalitija

Skupština grada Čačka donela je preporuku kojom od Vlade Srbije, Ministarstva kulture i RRA traži zabranu emitovanja „Farme“, „Velikog brata“ i sličnih emisija! Čačanska Skupština traži zaštitu građana od lošeg uticaja rijalitija na televizijama s nacionalnom frekvencijom.

Odbornici Skupštine grada Čačka upućuju RRA najoštriji protest protiv svih programskih sadržaja kojima se vređa moral, propagira pedofilija, homoseksualizam, vređa dostojanstvo SPC i utiče negativno na formiranje vrednosnih stavova mladih generacija. Skupština upućuje preporuku RRA da zabrani emitovanje tih programa. Programski sadržaji poput „Farme“, „Velikog brata“, „Lude kuće“, „Preljubnika“ vređaju ljudsko dostojanstvo i zdrav razum - stoji u dopisu čačanske Skupštine.

Čačani su kao osnov za donošenje preporuke naveli Zakon o radiodifuziji i Opšte obavezujuće uputstvo o ponašanju emitera.

I akademik Jevtić za ukidanje!

Akademik Ivan Jevtić zatražio je od SANU da alarmira Vladu Srbije povodom TV emisija „Veliki brat“ i „Farma“. On je rekao da te emisije predstavljaju poniženje i uništavanje svega ljudskog, moralnog i duhovnog u srpskom društvu.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

31.05.

2013.

Boris [neregistrovani] u 16:42

Zašto UNS ne reaguje?

Poštovano uredništvo, prema vašim pravilima ovde se ne mogu objavljivati poruke šovinističkog sadržaja, a ipak ste objavili desničarsko - šovinistički pamflet zvanične gradske vlasti grada Čačka. Preporuka Skupštine grada Čačka (osim što je pravno i faktički besmislena, jer ne može uticati ni na šta)
izjednačava pedofiliju i homoseksualizam kao "nepoželjne oblike ponašanja" i staje u "odbranu" Srpske pravoslavne crkve, svesno izostavljajući ostale verske zajednice (valjda kao nemoralne ili nebitne) kao i svoje sugradjane ateiste. Svakome ko, makar i površno, pročita ceo tekst, mora biti jasno da ova "preporuka" nema nikakve veze sa reality programima već predstavlja (za slabo inteligentne čitaoce perfidno, a za prosečno inteligentne očigledno) dodvoravanje desničarskom biračkom telu u gradu Čačku i, što je mnogo opasnije, ozvaničavanje homoseksualizma kao nedozvoljenog "oblika ponašanja" u ovom gradu. Poštovani novinari, kada ćelavi nacista vikne "ubi pedera" cela se vaša struka pomami i ne zatvarate usta o tome danima. A kada zvanična gradska vlast uzvikne to isto, onda nikom ništa? Jadno ste vi udruženje onda, ili ne čitate to što sami napišete. Ali danas je moderno čitati samo naslove, suštinu smo odavno proterali iz ove jadne države. Where ignorance is bliss 'tis folly to be wise... Pozdrav.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi