Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Privremena zabrana oglasnih poruka Prvoj TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 08. 2024.

Autor: TV Prva Izvor: TV Prva

Privremena zabrana oglasnih poruka Prvoj TV

Prva televizija, u skladu sa merom zabrane koju joj je izrekao Savet Regulatornog tela za elektronske medije, juče tri sata nije emitovala oglasne poruke.

Na sednici održanoj 7. juna 2024. godine Savet Regulatornog tela za elektronske medije doneo je odluku kojom je Prvoj televiziji izrečena mera privremene zabrane oglasnih poruka u trajanju od jednog dana u vremenu od 18 do 21 časa. Mera je izrečena zbog toga što je u periodu od 21. novembra do 7. decembra 2023. godine u emisiji Vesti emitovan programski sadržaj unutar označenog predizbornog bloka, u kome Aleksandar Šapić kao javni funkcioner predstavlja planove za budućnost u vidu otvaranja i obeležavanja početka izgradnje infrastrukturnih projekata 30 dana pred glasanje na izborima, čima su povređene obaveze propisane članom 62. stav 7 Zakona o elektronskim medijima.

Mera je izrečena i zbog toga što je 8. novembra 2023. godine u emisiji Vesti emitovan intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji nije obeležen kao predizborni program, a odnosi se na predizbornu kampanju, čime je i prikriveno objavljivan predizborni program, i time povređene obaveze propisane članom 62. stav 2 i 3 Zakona o elektronskim medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi