Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Program razmene za mlade zainteresovane za novinarstvo i medijsku pismenost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

22. 08. 2024.

Izvor: Media Diversity Instutute/UNS

Program razmene za mlade zainteresovane za novinarstvo i medijsku pismenost

U okviru projekta Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard zajedno sa partnerima iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore Institut za medije i različitosti raspisuje zajednički poziv za program interkulturalne razmene koje će se održati u četiri zemlje – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija, a koje za cilj imaju proizvodnju multimedijalnih medijskih sadržaja.

Na radionice se mogu prijaviti svi zainteresovani uzrasta od 18 do 30 godina, koji dolaze iz neke od navedenih zemalja. Za prijavu je potrebno poslati koncept koji podrazumeva ideju i ciljeve, a koji će zajedno sa vršnjacima/kinjama iz regiona i  mentorima/kinjama razviti dalje u medijske multimedijalne proizvode (tekst, video, podkast i  slično).

Proces prijava i selekcije

Rok za slanje koncepta, kao i popunjavanje Google form, koja se nalazi ovde, je 31. avgust do 12  časova. Obaveštenje o ishodu selekcije i pripreme za početak razmena je 9. septembar 2024.  godine.

Maksimalan broj osoba po grupi je četvoro, dok će ukupan broj grupa biti 12 (tri grupe po zemlji).  Ukoliko nemaš ekipu iz susednih zemalja, nakon pristiglih prijava, komisija koju će činiti  mentori/kinje ovog projekta će napraviti grupe na osnovu pristiglih koncepata.

Posebni kriterijumi za ocenjivanje pristiglih ideja biće:

∙ Originalnost i kreativnost

∙ Kvalitet argumentacije i razmišljanja

∙ Relevantnost teme

Početak interkulturalnih razmena

Plan početka interkulturalnih razmena planiran je za poslednji vikend septembra meseca ili  najkasnije u prvoj nedelji oktobra uživo. Planirano je da se mladi okupe u Srbiji (Beograd, Niš i  Novi Sad), Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Banja Luka, Trebinje), Severnoj Makedoniji (Skoplje,  Bitola i Ohrid) i Crnoj Gori (Podgorica, Cetinje i Bar). 

Razmene će trajati dva dana, a svi troškovi će biti pokriveni od strane organizatora.

Troškove proizvodnje sadržaja koji bude kreiran u okviru razmena koje će se desiti uživo biće  pokriven od strane organizatora programa. Radovi će moći da uđu u konkurenciju za nacionalne  i regionalne nagrade za koje će poziv biti raspisan u oktobru 2024, ali ih planiramo i za 2025.  godinu.

Za sva pitanja u vezi sa pozivom možete pisati na mejl aleksandar@media-diversity.org.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi