Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Evropska komisija o targetiranju nezavisnih medija: EU osuđuje svaki napad na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 07. 2024.

Autor: Nikola Radišić Izvor: N1

Evropska komisija o targetiranju nezavisnih medija: EU osuđuje svaki napad na novinare

EU osuđuje svaki napad na novinare, naveli su iz Evropske komisije na pitanje N1 da li EU prati situaciju u Srbiji, gde se preko tabloida i medija sa nacionalnom frekvencijom vodi kampanja protiv nezavisnih medija, uključujući i N1 i Nova.rs.

„Ključno je da novinari mogu da rade svoj posao slobodno, bez pretnji i nasilja, uznemiravanja i zastrašivanja, kako bi se osiguralo da građani imaju pristup svim informacijama“, rekao je za N1 portparol Evropske komisije.

Dodao je da je detaljan izveštaj o stanju medijskih sloboda u Srbiji predstavljen u izveštaju Evropske komisije za 2023, i u njemu su iznete i preporuke vlastima.

Novi izveštaj biće u okviru predstojećeg izveštaja o vladavini prava u Srbiji, naveo je portparol.

Iz Komisije nisu ništa konkretno odgovorili na pitanje kako EU planira da proaktivnije radi na primeni zakona o medijima, koji je donet uz posredovanje OEBS.

Pre nedelju dana na televizijama sa nacionalnim frekvencijama počeo je da se emituje spot, koji su prethodno objavili neki tabloidi, a u kome se manipulacijom novinari N1, Nove S i još nekih medija optužuju za hajku na Vučića.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi