Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kampanja na nacionalnim televizijama: Emitovanje spota protiv N1 i Nove uz optužbe za „hajku“ na Vučića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 07. 2024.

Autor: Nenad Nešić Izvor: N1

Kampanja na nacionalnim televizijama: Emitovanje spota protiv N1 i Nove uz optužbe za „hajku“ na Vučića

Svojevrsni spot koji su objavili pojedini tabloidi i u kome se manipulacijom novinari N1, Nove S i još nekih medija optužuju za hajku na Vučića, od danas se emituje i na nacionalnim frekvencijama. Komentarišući to, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić samo je ponovila ono što se u tom spotu čuje, navodeći da to nije targetiranje profesionalnih medija.

Jutarnje vesti. Nacionalna frekvencija. Gledaocima se objašnjava da je posle atentata na predsedničkog kandidata u Americi, u Srbiji otvorena, kako je rečeno, već duže vreme prisutna tema medijskog tretmana predsednika Vučića.

TV Prva: Cilj takve kampanje je njegova dehumanizacija, kako bi se sutra stvorilo opravdanje za neku psihički labilnu osobu koja bi pokušala da uradi isto što je Tomas Metju Kruks pokušao da uradi Donaldu Trampu.

Spot koji su najpre objavili pojedini tabloidi, a u kojem se manipulacijom optužuju novinari N1, Nove S i još nekih medija za hajku na Vučića, nastavio je da se sinhronizovano širi nacionalnim frekvencijama.

A onda je na pitanje N1 dokle će vlast da targetira profesionalne medije i predsednica Narodne skupštine nastavila da čita pripremljen scenario iz već viđenog spota.

„Ja ne targetiram nikoga, vi ste mene targetirali“, rekla je Brnabić.

N1: Pa lično ste meni rekli da bijem narod u izbornoj noći.

„Da, kada ja kažem, kada citiram nekog iz tajkunskih medija, ko Aleksandra Vučića okarakteriše sledećim epitetima, neiskren, bahat, destruktivan, besprizoran, radioaktivan, samoljubiv, šef organizovane kriminalne grupe, Hitler, gebels, citirala sam reči koje sam čula na N1“, dodala je.

„Nepremereno je da žena koja je nosilac visoke političke funkcije, kao što je Ana Brnabić, počne novi talas propagandanog rata. Tako dolazite u situaciju u kojoj ne možete da vidite u medijima koje ona optužuje da je neko uopšte pomenuo nešto što ide na tu stranu, nego tabloidi i televizije pod kontrolom režima njima lepe tu etiketu“, smatra nekadašnji član REM Slobodan Cvejić.

Oglasio se i Fond Slavko Ćuruvija – tabloidi su za godinu dana objavili najmanje 628 napadačkih tekstova, od kojih su 77 o tvitovima ili javnim nastupima Ane Brnabić u kojima se ona negativno odnosi prema medijima. Evo samo nekih primera kako su se provladini mediji odnosili prema kritičkim medijima u 2023.

„Gebelsovci, klasični paceri, nezavisni sejači mržnje, ološi, kanalizacioni, hejterski, plaćenički ili mrziteljski nastrojeni mediji, ustaše, oni koji vole da pucaju u vlast“, navodi se u izveštaju Fondacije.

N1 pita Brnabić: Znači pacovčiću lažljivi, politički ološu, pedofilu poremećeni, je l to niste čuli?

Predsednica Skupštine ne odgovara.

Naša redakcija zatražila je od televizija Prva, Pink i Hepi odgovor na pitanje ko je autor spota koji se istovremeno prikazuje na sve tri nacionalne frekvencije. Za sada nam nisu odgovorili.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi