Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Dobri duh": Predstavljena zbirka tekstova Denisa Kolundžije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 06. 2024.

Izvor: Autonomija, 021.rs

"Dobri duh": Predstavljena zbirka tekstova Denisa Kolundžije

Zbirka tekstova Denisa Kolundžije pod nazivom "Dobri duh" predstavljena je u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, na dan rođenja ovog novinara koji je preminuo ove godine.

Knjigu je priredio njegov otac Dušan Kolundžija, novinar iz Sombora.

On je, kako prenosi Autonomija, rekao da je Denis poštovao novinarski kodeks do u tančine i nikada nije izneverio ničije poverenje.

"Na tekstovima je radio veoma marljivo i precizno, tražio je veoma mnogo podataka i informacija dok je istraživao za članke. Imao je svoje kontakte čak i u američkom Kongresu", naveo je Dušan Kolundžija.

Danica Đokić iz Fondacije Slavko Ćuruvija kazala je da je Kolundžija bio jedan od retkih novinara koji je posvećeno pratio sva dešavanja uz vezi sa Radio-televizijom Vojvodine, za portal Cenzolovka.

Ona je navela da je Fondacija Slavko Ćuruvija program prakse za mlade studente nazvala upravo po Denisu Kolundžiji jer je ta škola praktičnog novinarstva bila njegova ideja.

"Sigurna sam da će taj progam iznedriti mnogo mladih novinara koji će nastaviti Denisovim putem", kazala je Danica Đokić.

Novinar Predrag Novković rekao je da će knjiga koja je danas predstavljena pomoći da sećanje na Denisa Kolundžiju traje još dugo.

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić podsetila je da je Denis Kolundžija bio član tog udruženja i jedan od najvažnijih saradnika portala NDNV-a, Autonomija i VOICE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi