Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saslušan novinar „Radara“ Vuk Cvijić koga je napao direktor „Srpskog telegrafa“ u Kosovskoj ulici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2024.

Autor: Aleksa Momčilović Izvor: Nova.rs

Saslušan novinar „Radara“ Vuk Cvijić koga je napao direktor „Srpskog telegrafa“ u Kosovskoj ulici

Novinar Radara Vuk Cvijić na koga je 29. maja Kosovskoj ulici u Beogradu napao direktor tabloida "Srpski telegraf" Milan Lađević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Takođe, kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, saslušan je i Milan Lađević.

Kako je navedeno iz tužilaštva, tužilac je od Cvijića i Lađevića prikupio potrebne podatke, a nakon prikupljanja drugih potrebnih dokaza biće doneta odluka o daljem postupanju o čemu će javnost biti obaveštena.

Podsetimo, Vuk Cvijić, novinar nedeljnika „Radar“ napadnut je fizički u centru Beograda. Napadač je bio direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević.

Nakon napada redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada. Nakon otvorenog pisma, ministarka pravde Maja Popović istakla je da je sigurna da će nadležni organi u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolonosti“.

Dokazi o napadu postoje. Da Lađević ne govori istinu potvrdio je i lekarski izveštaj u kojem je navedeno da je Cvijić dobio udarac.

Zbog napada na novinara „Radara“ saopštenjem se oglasila United media koja je navela da se radi o bezumnom napadu i insistirala na kažnjavanju vinovnika napada po zakonu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi