Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Policija i dalje ne dostavlja ključne dokaze o napadu na Vuka Cvijića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2024.

Autor: Nova.rs Izvor: N1

Policija i dalje ne dostavlja ključne dokaze o napadu na Vuka Cvijića

Ni dve nedelje nakon što je direktor tabloida "Srpski telegraf" Milan Lađević, u Kosovskoj ulici u centru Beograda napao novinara nedeljnika Radar Vuka Cvijića, policijska stanica Stari grad ne dostavlja snimke sa nadzornih kamera Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Tužilaštvu je prošle nedelje dostavljen izveštaj sa delimično preduzetim radnjama povodom napada na Vuka Cvijića, a prema informacijama portala Nova.rs iz tužilaštva, snimci sa nadzornih kamera, putem kojih bi se nesporno utvrdilo kako je došlo do napada na Cvijića, još uvek nisu pristigli.

Redakcija portala Nova.rs upitala je MUP koliko je od tog dana snimaka izuzeto, i zašto ih još uvek nisu dostavili tužilaštvu, jer su od napada prošle već dve nedelje, ali odgovor do danas nije stigao.

Nova.rs ističe da se u blizini mesta na kom se dogodio napad na Cvijića, nalaze brojne kamere na objektima, koje su mogle da usnime trenutak kada je Lađević udario novinara Radara.

I sam novinar Vuk Cvijić nedavno je izjavio da nije normalno da policija ne dostavi snimke sa nadzornih kamera u centru Beograda, ali da mu to nije neočekivano, s obzirom na to, kako je naveo, u kakvoj zemlji živimo.

Podsetimo, Vuk Z. Cvijić, novinar „Radara“, fizički je napadnut 29. maja na ulici u centru Beograda, a kako je Cvijić izjavio tada za N1, pesnicom ga je udario direktor tabloida „Srpski telegraf“ Milan Lađević.

Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva dao je nalog policiji da uzme izjave od oba učesnika, da priloze izveštaj o eventualnim povredama ukoliko su zadobili, kao i da se utvrdi da li su kamere eventualno zabeležile događaj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi