Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijima raspodeljeno 12,6 miliona dinara iz budžeta Kragujevca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 06. 2024.

Autor: Beta Izvor: Beta

Medijima raspodeljeno 12,6 miliona dinara iz budžeta Kragujevca

Na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja sa 12,6 miliona dinara iz gradskog budžeta odobreno je 12 od 29 prijavljenih projekata.Od ukupnog iznosa, 12 miliona je podeljeno za proizvodnju medijskog sadržaja, a sa 600.000 se finansiraju edukacije, stručno usavršavanje i unapređenje profesionalnih standarda u oblasti javnog informisanja.

Preduzeće "Javnost" iz Kragujevca, koje je izdavač "Kragujevačkih novina", koristiće 1,8 miliona dinara za medijski sadržaj o prioritetnim gradskim projektima.

Mentalno zdravlje starijih od 65 godina je tema projekta "Gerila ADV", portala "Pressek", a finansiraće se sa 1,1 milion dinara iz gradske kase.

Na konkursu je prošao i projekat "Kragujevac kao lider budućnosti" Medijskog centra iz Kragujevca "koji se odnosi na investicije koje transferišu grad u moderni centar razvoja", za šta se daje milion dinara.

"Hit plus TV" iz Batočine je dobila 900.000 dinara za izveštavanje o "prepoznavanju ugrožavajućih oblika ponašanja u partnerskim i porodičnim odnosima".

Sa po 800.000 dinara iz kragujevačkog budžeta finansiraće se i projekat agencije Braf iz Topole "Čuvari kragujevačkih sela-poljoprivrednici" i "MJ video Kragujevac" koji će razraditi teme o mentalnom zdravlju mladih i prevenciji vršnjačkog nasilja.

"Jedro" iz Kragujevca realizovaće projekat "Ravnopravno informisanje - ključ za jednakost" u vezi sa poštovanjem prava gluvih i nagluvih osoba na informacije u medijima na znakovnom jeziku.

Budžetska sredstva koristiće se i za realizaciju projekata na teme: energetska efikasnost, populaciona politika, informisanost mladih, hronika rok-muzike Kragujevca, znamenite ličnosti Kragujevca, kragujevačke fontane i mlinovi.

Na konkursu Grada Kragujevca sredstva su odobrena još i Radiju 34, Glasu građana Šumadije, Privrednom društvu "Peto tri 1941" , Radiju 9, Radiju Zlatousti i "Milenium UG" iz Kragujevca.

Sredstva iz kragujevačkog budžeta dodeljena su i korisnicima iz Beograda - "Naša mesta", "Politika, novine i magazin" i Centar za medijsku kulturu i obrazovanje, kao i Centru za informisanje TV infoplus Vranje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi