Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  OEBS: Vlasti u Srbiji treba krivično da gone sve napadače na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2024.

Autor: Beta Izvor: N1

OEBS: Vlasti u Srbiji treba krivično da gone sve napadače na novinare

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) pozvala je danas vlasti Srbije da istražuju sve slučajeve nasilja na novinare i da krivično gone napadače.

„Sve više novinara je napadnuto u Srbiji. Ti neprihvatljivi akti ometaju slobodu medija i demokratiju. Vlasti treba da sistematski istražuju i krivično gone sve slučajeve nasilja nad novinarima, u skladu sa svojim obavezama u sklopu OEBS-a“, napisala je na platformi X predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro dan posle lokalnih izbora u Srbiji na kojima je bilo i napada na novinare.

Uz to je preneto današnje saopštenje u kojem je Misija OEBS u Srbiji izrazila „duboko žaljenje zbog pretnji i napada na novinare koji su izveštavali o lokalnim izborima“ u nedelju.

Misija je ukazala da „novinari imaju ključnu ulogu u izveštavanju o izborima“ i „pozvala političke lidere, državne zvaničnike i vlasti da „u skladu s ministarskom Odlukom OEBS iz 2018. godine neopozivo osude i hitno istraže sve slučlajeve nasilja i pretnji novinarima“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi