Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Portal Istinomer prvi medij u Srbiji sa Journalism Trust Initiative sertifikatom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2024.

Izvor: Beta

Portal Istinomer prvi medij u Srbiji sa Journalism Trust Initiative sertifikatom

Portal Istinomer postao je prvi medij u Srbiji koji je dobio sertifikat Journalism Trust Initiative (JTI), međunarodni standard novinarske izvrsnosti, uspostavljen na inicijativu Reportera bez granica.

Ovaj sertifikat potvrđuje da Istinomer poštuje najviše kriterijume profesionalnosti i transparentnosti, uključujuci doslednu primenu uređivačke politike, nezavisnost u radu, postojanje mehanizama za ispravke, internu i eksternu kontrolu, transparentnost u pogledu identiteta vlasnika i izvora prihoda, te poštovanje profesionalnih novinarskih standarda.

Da bi dobio ovaj status, Istinomer je prošao kroz detaljan proces samoprocene svojih uređivačkih praksi, koji je dizajniran da pomogne medijima da procene svoju transparentnost, nezavisnost i profesionalnost, navedeno je u saopštenju.

Rezultati ove samoprocene objavljeni su online u obliku JTI izveštaja o transparentnosti, nakon čega je sprovedena nezavisna revizija koja je potvrdila usklađenost Istinomera sa JTI standardima.

Istinomer se sada pridružio grupi koju čini više od stotinu sertifikovanih medija širom sveta.

Istinomer je osnovan 2009. godine kao prvi "fektčeking" medij u regionu Zapadnog Balkana i član je međunarodnih organizacija International Fact-Checking Network i European Fact-Checking Standards Network.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi