Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo snimatelj RTS-a Saša Dukić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 05. 2024.

Autor: RTS Izvor: RTS

Preminuo snimatelj RTS-a Saša Dukić

Posle kratke i teške bolesti, preminuo je naš kolega snimatelj Saša Dukić u 59 godini. Bio je na terenu u mnogim kriznim situacijama - za vreme bombardovanja, kao i tokom majskih poplava 2014. godine. Saša Dukić će biti sahranjen u četvrtak u 13 časova na groblju "Zbeg" u Borči.

Raditi sa Sašom Dukićem bilo je lako i lepo. Nije neophodno da vam snimatelj bude vojni specijalac, ali u njegovom slučaju se baš to zadesilo, Sale je bio padobranac, veteran 63. padobranske jedinice na šta je bio posebno ponosan.

S kamerom je počeo da se druži u dopisništvu Televizije Beograd u Prištini, a jedno vreme je kao snimatelj radio i iz Vrnjačke banje. Poslednjih trideset godina njegova druga adresa bila je Takovska 10.

Dukić je imao „dobro oko“, umeo je da uhvati i nešto što bi novinarima promaklo ili da priči donese poseban kvalitet. Efikasan, nenametljiv, a druželjubiv, idealan saputnik na terenskom zadatku.

Teren je voleo, rado je odlazio na najteže zadatke. Tokom bombardovanja 1999. ili za vreme katastrofalnih poplava 2014, Sale je bio na licu mesta, iskazujući u poslu svoje najbolje osobine.

Bio je humanista, dobrovoljni davalac krvi, pomagao je kad god je mogao čak i kada drugi nisu mislili da ima pomoći. Voleo je svoje Kosovo i Metohiju i svoju Srbiju.

Padobranstvo je obožavao i laike je rado učio o tome koliko je lep svet iz vazduha, ubeđujući nas da treba da probamo, bar jednom, najbolje sa njim lično u tandem-skoku. 

Najviše je voleo svoju ćerku Aleksandru i suprugu Biljanu.

Sve zadatke i sve skokove u životu izveo je uspešno. Osim ovog poslednjeg. Verovali smo da će da doskoči, a on je otišao na nebo.

Sahrana Saše Dukića je u četvrtak 23. maja u 13 časova na groblju "Zbeg" u Borči. Opelo počinje u 12.30.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi