Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kome smetaju valjevski novinari?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 02. 2024.

Autor: Slobodan Ćirić Izvor: Slobodan Ćirić/Napred

IZ LIČNOG UGLA

Kome smetaju valjevski novinari?

Priča se po gradu da je prošlog petka u „Krušiku” bila neka proslava, kažu, jubilej fabrike, 85 godina postojanja i rada. I valjevski novinari su nešto načuli o tome, ali ništa ili skoro ništa objavili nisu, jer na taj događaj nisu bili pozvani! Kako stvari stoje, izgleda da ni ostali novinari iz drugih srpskih redakcija nisu dobili poziv, što je još veća sramota, ali pošto to u ovom trenutku ne može sa sigurnošću biti provereno, osvrt ostaje samo na lokalnu „sedmu silu”. Na svečanost povodom jubileja najpoznatije fabrike u Valjevu nisu pozvani novinari iz Valjeva?!?

Šta li su zgrešili kad su takvu „počast” zaslužili? Možda nisu u proteklih 85 godina dovoljno pisali o „Krušiku”? Možda nisu dovoljno podobno pisali? Možda su ponekad umeli da postave i neko nezgodno pitanje? Možda valjevska piskarala više nisu dostojna takve vličine kakav je „Krušik”, pa se taj zadatak prepušta samo proverenim snagama iz Ministarstva odbrane?

Moglo bi se postaviti još čitav niz sličnih pitanja, ali sva bi bila u senci osnovnog - Ko se i zbog čega odlučio da diskriminiše predstavnike „sedme sile” iz grada u kojem se odigrao događaj koji je od interesa za taj isti grad? Da li je to maslo lokalnih „Krušikovih” čelnika, što je, čini se, manje verovatno ili je „genijalna” ideja o diskriminaciji valjevskih novinara stigla iz „svevišnjeg” Ministarstva odbrane ili od nekog još višeg od tog nivoa?

I kad smo kod tog višeg nivoa, još jedno pitanje - Kako to da valjevski novinari nisu smetali predsedniku države kada je pre nekoliko godina posetio „Krušik” u kudikamo goroj situaciji po tu fabriku, a sada nekome smetaju?

Bilo kako bilo, sramno izostavljanje valjevskih novinara sa proslave jubileja „Krušika”, do sada nezabeleženo u istoriji fabrike, ostaće upamćeno kao veliki doprinos  dugoj srpskoj listi ponižavanja „sedme sile”. I neka služi na čast pametnjakovićima koji su to smislili. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi