Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Slavko Ćuruvija 1949 – 1999 – 2024“: Naslovna strana lista Danas kao protest zbog presude
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 02. 2024.

Izvor: Beta

„Slavko Ćuruvija 1949 – 1999 – 2024“: Naslovna strana lista Danas kao protest zbog presude

Naslovna strana lista Danas za 5. februar jeste znak protesta redakcije zbog ishoda suđenja okrivljenima za ubistvo kolege Slavka Ćuruvije, koji su odlukom Apelacionog suda u Beogradu oslobođeni, sapštila je radakcija tog lista.

Na naslovnoj strani Danasa nalazi se samo natpis „Slavko Ćuruvija 1949 – 1999 – 2024“.

„Smatramo da je odluka suda dokaz da u Srbiji i pravosuđe i službe bezbednosti moraju temeljno da se reformišu, jer i dalje deluju kao da smo u mračnim lavirintima devedesetih. ;Odnos prema novinarima kritičkih medija je takođe isti kao devedesetih, jedino što država još nije počela da nas ubija po ulicama“, navodi se u saopštenju redakcije.

Podseća se da je i redakcija Danasa stradala po Zakonu o javnom informisanju pre 25 godina, kada je istovremeno počeo progon Slavka Ćuruvije po tom Zakonu.

„Najpre mu je ispražnjena redakcija sudskim zaplenama, a onda je na njega Državna bezbednost pucala sa 17 metaka u leđa u centru Beograda. Tadašnju hajku na Slavka Ćuruviju počeo je Aleksandar Vučić. Pamtimo“, navodi se u saopštenju Danasa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi