Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televizija RTV Valjevo plus danas obeležava deceniju emitovanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 01. 2024.

Autor: RTV Valjevo/UNS Izvor: RTV Valjevo/UNS

Televizija RTV Valjevo plus danas obeležava deceniju emitovanja

Televizija Valjevo Plus danas obeležava deset godina redovnog emitovanja.

Za deceniju rada, bilo je, kako kaže Branka Jevtić, mnogo prepreka koje je trebalo savladati, a povremeno se menjao i sastav ljudi.

„Neki su odlazili, drugi dolazili. Ipak, mala grupa se održala uprkos brojnim iskušenjima. Samo zahvaljujući umešnosti i uigranosti tima, uspeli smo da realizujemo program i sa petoro zaposlenih. U ovom trenutku Televizija Valjevo Plus ima sedam zaposlenih, pa se posao obavlja mnogo lakše“, rekla je Branka Jevtić.

Iako se početak rada televizije Valjevo Plus vezuje za 2014. godinu, može se reći da je ova medijska kuća imala tri života života, duga ne jednu već dve decenije. Prvi seže od 2002. godine kada je nastala kao javno preduzeće – Regionalna televizija Valjevo.

„Kada nam je, nakon poplava, maja 2014. godine, jedan gledalac poslao mejl sa porukom: ‘Čestitam redakciji na praćenju situacije izazvane  vremenskom nepogodom koja nas je zadesila! Bili ste profesionalni, realni, bliski narodu' osetili smo ponos, jer praktično, taj događaj se desio samo četiri meseca posle trećeg početka ove medijske kuće koja je prošla kroz razne faze svojinske transformacije“, navela je Jevtić.

RTV Valjevo je, kako kaže Jevtić, prešlo dugi put - od javnog preduzeća osnovanog 2002. godine koje je imalo zadatak da izveštava o dešavanjima u Valjevu i Kolubarskom okrugu, do prve neuspešne privatizacije  2010. godine, koja se završava stečajem 2012.  

Iz stečaja je televiziju, kako kaže Jevtić, kupio sadašnji vlasnik Teodosije Krstić 2013. godine.

U pronalaženju novog puta za televiziju sa lokalnom frekvencijom, Krstić je tražio pomoć profesionalaca i u tehničkom i novinarskom delu, a iza svega toga sledila je ozbiljna tehnička priprema. Program se u početku emitovao eksperimentalno, sve do zvaničnog otvaranja 14. januara 2014. 

„Program se u početku emitovao od 7.00 do 15.00, a od 14. aprila 2014. počinjemo sa emitovanjem  Jutarnjeg programa, jer smo bili svesni da moramo biti autentični na ovom lokalnom prostoru. Od tada do danas , kroz studio TV VA PLUS prošlo je na stotine gostiju“, navodi Jevtić.

Jutarnji program, Valjevo danas, Razgovor Plus i Plodovi samo su neke od emisija koje se emituju godinama na ovoj televiziji. Dobra saradnja tima i ulaganje u znanje su, kaže Jevtić, bili ključ za uspešan rad.

„Namera nam je i  da se i u narednom periodu družimo sa građanima Valjeva i Srbije, iako znamo da su za medije uvek teška vremena a verujemo i da ona koja dolaze neće biti laka. Smatramo da smo pokazali doslednu istrajnost i upornost  u ovom druženju sa sugrađanima koje praktično traje sa prekidima preko 20 godina“, istakla je ona.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi