Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrađeni novinari RTV-a koji prate selo i poljoprivredu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2023.

Autor: Ana Rebić Izvor: RTV

Nagrađeni novinari RTV-a koji prate selo i poljoprivredu

Na festivalu ,,Moje selo u pričama i pesmama’’ koje je po šesti put organizovalo društvo za nacionalnu prosvećivanje ,,Svetionik’’ iz Kragujevca nagrađeni su autori Radio-televizije Vojvodine (RTV).

Za reportažu ,,Selo kao inspiracija’’ u kategoriji televizijskih ostvarenje nagradu je dobila Mirela Mitrić, a za radijsku emisiju ,,Agroargumenti’’ nagrade su primili Stevan Davidović i Đorđe Simović.

Društvo za narodno prosvećivanje Svetionik iz Kragujevca fesitivalom koji je posvećen stvaralaštvu na selu i o selu upalilo je svojevrsnu duhovnu lampu ne samo u Srbiji nego i van granica naše zemlje.

Na naše konkurse javljali su se autori iz Australije, Novog Zelanda, Nemačke, Kanade rekao je Milutin Matić- direktor festivala ,,Moje selo u pričama i pesmama’’

Za reportažu ,,Selo kao inspiracija’’, emitovanu u kultnoj emisiji ,,Brazde’’ u kategoriji televizijskih ostvarenja nagrada je uručena Mireli Mitrić.

U prvom planu je timski rad i moram da napomenem da je snimatelj reportažu o Velikoj Remeti koja je nagrađena danas bio Bojan Ognjanovac ,a montažer Emanuel Dolama izjavila je Mitrićeva.

Za prepoznatljiv stil u radijskom izveštavanju o tematici sela, kroz emisiju Agroargumenti, nagrađeni su Đorđe Simović i Stevan Davidović.

Ova nagrada nije samo za mene i kolegu Davidovića nego za sve generacije agrarnih novinara koji su tu emisiju uređivali. Reč je pre svega o vrsnim agronomima kaže Simović.

Kolega Simović i ja obilazili smo sela da vidimo šta je to što bi oni voleli da čuju na radiju, zadovoljni su i jedan poljoprivrednik nam je rekao da ima tri radio aparata, jedan u spavaćoj sobi, dugi u kuhinji treći u štali primetio je Davidović.

Ova jedinstvena nacionalna kulturna manifestacija, održana u šumadijskom selu Stragari afirmiše stvaralaštvo posvećeno selu, a ocenjivani su radovi autora iz naše zemlje i dijaspore.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

13.12.

2023.

Нада Дедијер [neregistrovani] u 12:45

честитке

Од срца честитам награђеним колегама, посебно ЂОРЂУ СИМОВИЋУ и МИРЕЛИ МИТРИЋ.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi