Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Speed dating sa Evropom u Dorćol placu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 12. 2023.

Autor: Puls Evrope - medijske posete EU Izvor: Puls Evrope - medijske posete EU

Speed dating sa Evropom u Dorćol placu

Projekat "Puls Evrope - medijske posete EU" organizuje događaj "Speed dating sa Evropom" u sredu, 13. decembra 2023. u Dorćol placu u Beogradu. Događaj je namenjen mladima i novinarima i organizuje se u saradnji sa EU info centrom u Beogradu.

O čemu se radi?

Kakav je “puls Evrope” danas, kako žive i rade građani evropskih zemalja i šta su primeri najbolje evropske prakse?

Odgovore na ova pitanja istražuju zajednički projekat “Puls Evrope – medijske posete EU” i novinari mnogobrojnih domaćih medija koji su učestvovali u medijskim putovanjima u 16 zemalja EU koje je projekat organizovao. Kroz medijske izveštaje, novinari su izveštavali građane Srbije, približavajući im tako i na koji način su zemlje EU rešile izazove u raznim sektorima sa kojima se Srbija danas suočava – od zaštite životne sredine, preko kulture do borbe protiv korupcije. Kako bi se ta saznanja približila mladima, projekat “Puls Evrope” organizuje događaj nazvan “Speed dating sa Evropom” na kome će relevantni sagovornici najpre razgovarati o tome kako se mladi informišu o Evropi, a potom će biti održana speed dating sesija. Tokom sesije, biće omogućen razgovor novinara sa posetiocima o najvažnijim saznanjima i podacima u različitim zemljama EU, od Švedske do Italije.

U panel diskusiji će učestvovati Miljana Pejić, generalna sekretarka Krovne organizacije mladih Srbije, Katarina Simić, novinarka “Glasa mladih” (omladinska redakcija nedeljnika “Glas Podrinja”) i Marija Jovanović iz Instituta za medije i različitosti - Zapadni Balkan.

Tokom speed dating sesije biće omogućeni razgovori sa novinarima-učesnicima medijskih poseta o šest evropskih zemalja, na šest odvojenih stolova. Sesija će biti podeljena u šest vremenskih celina od po 15 minuta. Zemlje koje će biti predstavljene, kao i centralne teme koje su bile obuhvaćene medijskim posetama:

Švedska (zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena)

Francuska (urbani razvoj, zaštita životne sredine)

Italija (obrazovanje i kultura)

Portugalija (energetska tranzicija, cirkularna ekonomija)

Rumunija (lokalni razvoj, borba protiv korupcije)

Holandija (mediji, standardi slobode medija).

Agenda događaja je u prilogu.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da potvrdu dolaska pošaljete na adresu office@mediatrips.eu.

Za dolaske van Beograda omogućena je refundacija putnih troškova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi