Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predstavljanje knjige Srebrenke Gluhić Ilić "Svi smo knjige nepročitane" u utorak, 28. novembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2023.

Izvor: RTS Klub

Predstavljanje knjige Srebrenke Gluhić Ilić "Svi smo knjige nepročitane" u utorak, 28. novembra

Promocija knjige Srebrenke Gluhić Ilić „Svi smo knjige nepročitane“ - Zapis protiv zaborava (Izdanje IP „Albatros plus“) biće održana u utorak, 28. novembra u 18 časova u RTS Klubu, zgrada Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske.

Učestvuju: direktor IK „Albatros Plus“ Jagoš Đuretić, teoretičar medija  mr Đorđe Malavrazić, publicist mr Ljiljana Vuletić, autorka i dramska  umetnica Biljana Đurović.

Srebrenka Gluhić Ilić diplomirala je jugoslovensku i svetsku književnost  i potom radila kao novinar u redakcijama „Politike“ i „Borbe“. Od 1972.  godine do penzionisanja 2001, dakle najveći deo radnog veka posvetila je  Radio-televiziji Srbije. Prošla je kroz Unutrašnju i Kulturnu rubriku  Informativnog programa, bila je urednik Kulturne rubrike, vodila Dnevnik, i potom 80 – tih i 90-tih bila na čelu Dokumentarnog programa  RTS kao odgovorni urednik. Ostvarila je veliki broj značajnih autorskih  emisija. Bila je predavač novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Na  Festivalu dokumentarnog i kratkog filma 1992. pripala joj je Nagrada za  "hrabrost i slobodu u koncipiranju dokumentarnog TV programa".

Knjiga „Svi smo knjige nepročitane“ je autorkin napor više da opiše i  zabeleži istinite događaje koje nosi u sebi godinama kao uspomene na  potresne peripetije kroz koje je prošla njena porodica tokom Drugog  svetskog rata. U sedištu pažnje autorke je njena majka Danica Martinović,  koja je proživela sve užase i stradanja onih koji su se odmetnuli u borbu  protiv okupatora i poneli žig te velike herojske i tragične epopeje.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

30.11.

2023.

milijana [neregistrovani] u 13:17

komentar

VELIKO poštovanje za Senju !
Bila je privilegija sarađivati sa Gospođa Srebrenkom a ja sam, eto, imala tu privilegiju.
Knjigu sam očekivala mnogo ranije, iz takve duše morala je da izađe misao i prenese se na papir. Nežna kao maslačak - da čuje, shvati, razume, uteši i nađe rešenje, topla u ponašanju, izgovoru, mislima, tolerantna do granice neukusa a opet dosledna svojim shvatanjima i neopisivo karakterna u svakom smislu .
I mnogo, mnogo samo lepog mogla bih da uputim Senji !
Želim joj zdravlje i svu sreću ovoga sveta!
Knjigu ću pročitati što je moguće pre ali imam utisak da sam je već pročitala.
Milijana

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi