Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jovanović: Zaposleni u RTV koji dugo rade "privremeno" treba da dobiju posao za stalno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 11. 2023.

Autor: RTV Izvor: RTV/SINOS

Jovanović: Zaposleni u RTV koji dugo rade "privremeno" treba da dobiju posao za stalno

Na poziv Sindikata novinara Srbije, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović posetio je Radio-televiziju Vojvodine i sa predstavnicima tog sindikata i rukovodstva razgovarao o problemima u Javnom medijskom servisu Vojvodine.

Video: RTV 

Rukovodstvo RTV i sindikati već dugo ukazuju na finansijske probleme, kao i na probleme sa zapošljavanjem u ovoj kući.

Zaposleni u javnom medijskom servisu izuzeti su od povećanja plata u javnom sektoru, dok se, sa druge strane, na RTV odnosi zabrana zapošljavanja.

Zbog toga Radio-televizija Vojvodine nije u mogućnosti da za stalno zaposli oko 140 radnika, koji su angažovani na privremeno-povremenim poslovima.

"Ono što možemo da uradimo jeste da zaposleni koji su dugi niz godina na privremeno-povremenim poslovima dobiju ugovor za stalno. Za to ćemo se postarati svi zajedno - rukovodstvo, ministarstvo i sindikat", rekao je ministar Jovanović.

"Imamo ljude koji su godinama, pa čak i decenijama u privremeno-povremenom statusu, a rade na sistematizovanim radnim mestima. Njihov status bi trebalo da rešimo po hitnom postupku, a naš predlog je da to bude do kraja godine. Nadam se da će nam ministarstvo izaći u susret i da će nam to odobriti. Tu je reč o trideset do četrdeset ljudi. A svi ostali da budu rešavani naredne godine, mesec po mesec", izjavio je v.d. predsednika Sindikata novinara Srbije - sindikalne organizacije RNS Siniša Otašević.

Ministru, koji je obišao novu zgradu, iz koje bi uskoro trebalo da počne da se emituje kompletan program RTV, pored razgovora o plati, je ukazano na još neke tehničke i finansijske probleme, sa kojima se RTV suočava.

O platama, visini pretplate i budućem statusu oba javna medijska servisa pričaće se sa narednom Vladom Srbije, koja bi sledeće godine trebalo da započne izradu zakona o javnim medijskim servisima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi