Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Urednici znaju da su pogrešili
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 11. 2023.

Izvor: Fonet

Urednici znaju da su pogrešili

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je izdavač dnevnog lista i portala "Danas" doveo u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice i na najgrublji način povredio pravilo novinarske struke, čega su, kako je ocenjeno, svesni i sami urednici tog medija.

Ministarstvo ukazuje da je na portalu danas.rs 2. novembra objavljen tekst "Albanac u Beogradu: Ko je Fahri Musliu, za koga Vučić govori da mu nije otac?", kojim je na najgrublji način povređeno pravilo novinarske struke da naslov bude povezan sa suštinom teksta.

U tekstu se dalje govori o torturi koju godinama trpi albanski novinar Fahri Musliu, zbog klevete da je otac predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Takvim izveštavanjem izdavač dnevnog lista i portala Danas svesno obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice, navodi se u saopštenju.

"Da su urednici svesni činjenice da su prekršili Kodeks novinara Srbije ovim senzacionalističkim naslovom najbolje govori činjenica da je u izdanju dnevnih novina Danas od petka, 3. novembra 2023. godine, objavljen isti tekst pod naslovom 'Žrtva tabloidnih glasina', koji upućuje na sadržinu teksta, a koji se odnosi na torturu koju trpi albanski novinar zbog lažnih vesti", ocenjuju iz Ministarstva.

Takođe dodaju da je, baš kao što glasi naslov u dnevnom izdanju novina Danas ovakvim izveštavanjem i Fahri Musliu je postao još jednom "žrtva tabloidnog izveštavanja medija, koji se samoproklamuje za nezavisnog i objektivnog na medijskoj sceni".

"Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo države, kao i da se vređaju članovi njegove porodice", zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi