Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

06. 02. 2015.

Cirkus

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka u Beogradu je gostovao cirkus.

 

Aca Mišić, koji je bio spreman za svakojake avanture i rizike ne bi li “Politici” i svojim čitaocima obezbedio ekskluzivu, ušao je kod urednika Ljube Stojića da mu kaže da želi da napravi intervju s ukrotiteljem lavova, ali u kavezu.

„Aco, poješće te lavovi!“ reče mu Ljuba.

Ode Aca u cirkus, pa u kavez s lavovima!

Posle je pričao:

„Držim u ruci blok, razgovaram s ukrotiteljem Riom Ričijem. Ukrotitelj drži bič, a lav Atlas reži, razjapio čeljust i pokazuje strašne zube!“

„Kad sme da uđe u kancelariju direktora Danila Purića, lako mu je da uđe u kavez s lavovima“, prokomentarisao je ovu Acinu cirkusariju tadašnji saradnik „Ježa“ Raša Savić.

Na osnovu teksta Bogdana Ibrajtera Taneta “Iz redakcijskog života”, objavljenog u “Politici” 25. januara 2009. godine, priredila V. A.


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na vesna.arsenic@uns.org.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi