Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uvode minimalac za sve
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 10. 2011.

Izvor: Pravda

Uvode minimalac za sve

UO novosadskog „Dnevnika“ najavio mere za okončanje štrajka zaposlenih

Novi Sad - Posle zajedničkog sastanka sa menadžmentom, sindikatima i radnicima, koji su u štrajku više od 100 dana, Upravni odbor „Dnevnik holdinga“ preporučio je menadžmentu da do kraja ove sedmice postigne dogovor sa sindikatima o uvođenju minimalne zarade za sve zaposlene kako bi se ujednačile plate u preduzeću.

Do ponedeljka bi trebalo da se postigne rešenje za prestanak štrajka dela radnika u štampariji, da bi pogon bio spreman za rad, kao i da se iznađe način za izmeštanje štamparskih mašina iz zgrade, koja se nalazi na parceli koja je nedavno prodata da bi novi vlasnik parcele isplatio i treću ratu kupoprodajnog ugovora - zaključeno je na sednici.

Pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin, koji je prisustvovao sednici, najavio je da će Vlada Vojvodine odlučiti o preraspodeli novca dobijenog od prodaje pomenute parcele da bi deo otišao za socijalni program i zaostale zarade.

Iz budžeta Vojvodine za plate u „Dnevniku“ više neće biti izdvojen ni jedan dinar, jer bismo u suprotnom svim radnicima koji ne dobijaju zarade morali da isplaćujemo plate. Štrajkovi i protesti takvu odluku neće promeniti - kazao je Vasin.

S. K

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi