Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izbegava javnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 10. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Izbegava javnost

Zrenjaninski novinari žale se na tužioca

Novinari, dopisnici beogradskih i novosadskih medija iz Zrenjanina, uputili su republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac i vršiocu dužnosti apelacionog javnog tužioca u Novom Sadu Đorđu Ostojiću predstavku - pritužbu na ponašanje višeg javnog tužioca u Zrenjaninu Borislava Miglinskog.

Novinari navode da su zbog prirode posla, obaveza prema poslodavcima - redakcijama, ali i interesa javnosti, upućeni i na saradnju sa pravosudnim organima.

Saradnja je uspešna i primerena zakonu i okolnostima kada je reč o svim organima Osnovnog i Višeg suda, kao i Osnovnog javnog tužilaštva, osim Višeg javnog tužioca.

Od dolaska Borislava Miglinskog na dužnost VJT, novinari nisu uspeli da uspostave kontakt sa njim, a u cilju upoznavanja i postizanja saradnje u procesu obaveštavanja javnosti o radu VJT.

Novinari kažu da su upućeni na njegovu zamenicu Dušanku Đorđević, koja svakih 15 dana daje štura, čak nesuvisla saopštenja o pojedinačnim slučajevima iz rada tužilaštva.

- Ovakvim ponašanjem tužilac Miglinski ozbiljno narušava ustavno pravo na rad profesionalnih novinara iz Zrenjanina. Uskraćivanjem informacija o pokretanju postupaka i podizanju optužnica u VJT, Miglinski ozbiljno narušava i odredbe Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kao i Zakona o javnom informisanju - ističu novinari u predstavci.

SL. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi